ΣΕΤΗΠ : ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

«Μια Φορά και έναν καιρό….» έτσι ξεκινούν όλα τα παραμύθια. Μόνο που για εμάς του ΗΡΩΕΣ της ιστορίας, στο παραμύθι που θέλουν να μας ταΐσουν, δεν υπάρχει ευτυχισμένο τέλος. Εμείς οι ΗΡΩΕΣ καθημερινά αντιμετωπίζουμε μειώσεις μισθών, απολύσεις ειδικά παλιότερων εργαζόμενων με κάποια δικαιώματα και μερική αντικατάσταση τους με νεότερους με μειωμένες και απολαβές και χειρότερες εργασιακές συνθήκες. Ταυτόχρονα η πίεση γίνεται και πιο έντονη, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς περισσότερες, οι ελαστικές σχέσεις ανθίζουν, οι βάρδιες αλλάζουν συνεχώς, το εταιρικό τηλέφωνο καλεί όλες τις ώρες …

Στο σύνολο του κλάδου η επίθεση στα δικαιώματά μας είναι απρόσκοπτη. Αυτά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, την διόγκωση των λογαριασμών στο σπίτι, την εμπορευματοποίηση παιδείας και υγείας.

Θυμός, αγανάκτηση και προβληματισμός είναι λογικό να επικρατούν στο σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου.

Γι’ αυτό ξεσπούν αγώνες, κινητοποιήσεις ενάντια σε όλη αυτή την επίθεση. Έτσι είχαμε το προηγούμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις στην εταιρεία INMAINT του ομίλου Intracom, ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις. Κινητοποιήσεις που οδήγησαν και στην καταβολή των δεδουλευμένων και στην ανάκληση των απολύσεων.

Την σκυτάλη πήραν οι εργαζόμενοι στην Victus με πολυήμερες και πολύμορφες κινητοποιήσεις, ενάντια στις απολύσεις, την χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών, και συνεχίζουν με νέα απεργία την Τρίτη 4 Απρίλη. Την ίδια μέρα απεργούμε και στον όμιλο Vodafone ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας που εκφράζεται το τελευταίο διάστημα με απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγές συμβάσεων, κατάργηση τμημάτων. Στις 6 Απρίλη στη ΝΟΚΙΑ κατεβαίνουμε σε στάση εργασίας (2μ.μ.–4μ.μ.) ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας, στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις, απαιτώντας υπογραφή ΣΣΕ κ.ά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι εργοδότες του κλάδου ακολουθούν την ίδια τακτική, όχι γιατί θέλουν να συνεργάζονται αλλά γιατί υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός μεταξύ τους και η εξασφάλιση μεγαλύτερης κερδοφορίας περνάει μέσα από την επίθεση στα δικά μας δικαιώματα. Για τον ίδιο λόγο χειροκροτούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν στην εφαρμογή του συνόλου της αντεργατικής πολιτικής, ζητούν συνεχώς και νέα μέτρα

Ρωτάμε, αλήθεια ποιον ωφελεί η μείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των συνδικαλιστικών & εργατικών ελευθεριών, η απελευθέρωση των απολύσεων και η ανεργία, οι νέες ιδιωτικοποιήσεις, η παραπέρα ενίσχυση της μερικής απασχόλησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε μια απάντηση: ωφελημένο βγαίνει μόνο το κεφάλαιο.Δική του ανάγκη είναι για να ενισχυθεί, να θωρακίσει τα κέρδη του, να δώσει με αυτές τις επιλογές μια ακόμα ανάσα στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού. Μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τις ζωές μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η οργή που νιώθουμε μέσα μας, η αγανάκτηση, η γκρίνια που βγάζουμε κάθε μέρα στη δουλειά μπορεί και πρέπει να γίνει οργανωμένη απάντηση μέσα από το συνδικάτο μας το ΣΕΤΗΠ. Εκεί να ποντάρουμε όλες μας τις δυνάμεις και να παραμερίσουμε την μοιρολατρία και την απογοήτευση που έφεραν οι προηγούμενες επιλογές μας. Να επιλέξουμε τον δρόμο του αγώνα, της ρήξης, βάζοντας όμως στο επίκεντρο τις ανάγκες που έχουμε σήμερα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας και όχι τα κέρδη των εργοδοτών. Εκεί θα αναμετρηθούμε.

Όμως αυτός ο αγώνας για να έχει αποτελέσματα σήμερα πρέπει να γίνει κοινή υπόθεση των εργαζομένων όλου του κλάδου. Η σπίθα που ανάβει σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνει φλόγα και η φλόγα φωτιά που στο πέρασμά της θα κάνει στάχτη τις απαιτήσεις των εργοδοτών, το σάπιο σύστημά τους και θα ανοίγει το δρόμο να ζούμε οι εργαζόμενοι αντίστοιχα με την εποχή μας και τις ανάγκες μας στη δική μας κοινωνία. Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Ενώνουμε τη δύναμή μας, τις φωνές μας, με άλλους εργαζόμενους σε κοινή συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Δίνουμε αποφασιστική απάντηση. Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας σε Vodafone, Nokia και Victus. Συνεχίζουμε δίνοντας μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Κλιμακώνουμε με πανελλαδική απεργία μπροστά στο νέο γύρο επίθεσης & στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

7 Απρίλη διαδηλώνουμε για τις δικές μας ζωές, για ένα καλύτερο μέλλον

Συγκέντρωση 6:30μ.μ. στην Ομόνοια

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...