ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

  Συνάδελφοι Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, φέρνει πολυνομοσχέδιο με πρόσθετα αντεργατικά μέτρα, στα πλαίσια του κλεισίματος της 4ης αξιολόγησης και για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2019-2022.

Το πολυνομοσχέδιο ενσωματώνει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που υπάρχουν στα 3 μνημόνια και αυτά που ετοιμάζονται να εφαρμοστούν την διετία 2019 – 2020, με την κατακρεούργηση των συντάξεων την μείωση του αφορολόγητου ορίου κά.

Η «μεταμνημονιακή εποχή» και το «αναπτυξιακό σχέδιο» που επικαλείται η κυβέρνηση, σημαίνει για την εργατική λαϊκή οικογένεια συνέχιση της επίθεσης στο σύνολο των δικαιωμάτων της, σε αντίθεση με την ενίσχυση των προνομίων για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.

 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

 

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο και σε περιόδους καπιταλιστικής ανάπτυξης και κρίσης απολαμβάνει προνόμια και επιδοτήσεις, ενισχύει την κερδοφορία του και την θέση του στην παγκόσμια ναυτιλία, ενώ για τους ναυτεργάτες επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ και της ασφάλισης στο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα ΝΑΤ – ΕΦΚΑ, διευρύνεται η ανασφάλιστη εργασία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, διαρκώς μειώνονται οι οργανικές συνθέσεις υπονομεύοντας την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, επιδείνωση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου σε βάρος των ναυτεργατών, του εργαζόμενου λαού.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Ιούνη, στον Πειραιά στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη. Με σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» δυναμώνουμε την πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και του οπορτουνισμού, ενάντια σε νέα και παλιά μέτρα.

 

Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε:

 

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Κατάργηση του νόμου λαιμητόμου 4387/2016 (φορολογικό – ασφαλιστικό).

Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία και την εκπαίδευση, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

7 Ιούνη 2018

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...