ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Καλούμε τους ναυτεργάτες να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με οργάνωση και αγώνα

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχίζει αμείωτα την επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, όπως με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, συνέχεια των προηγούμενων αντιλαϊκών νόμων στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ.

Αυτή η πολιτική του κεφαλαίου ενισχύει την αδιαλλαξία των εφοπλιστών, όπως του ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) που με απύθμενο θράσος σε επιστολή (14-6-2018) προς τα ναυτεργατικά σωματεία, τους ναυτεργάτες, με προφάσεις απορρίπτουν τα αιτήματα των ναυτεργατικών σωματείων, αμφισβητούν την ίδια την ΣΣΕ, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση για τις διαπραγματεύσεις την Πέμπτη 21 Ιούνη.

Από το 2010 με την εφαρμογή των μνημονίων και των αντιλαϊκών νόμων, οι μισθοί των ναυτεργατών έχουν υποστεί μειώσεις πάνω από 40%, διευρύνεται η ανασφάλιστη εργασία, διαρκώς μειώνονται οι οργανικές συνθέσεις υπονομεύοντας την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, επιδείνωση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου σε βάρος των ναυτεργατών, του εργαζόμενου λαού. Την ίδια περίοδο το εφοπλιστικό κεφάλαιο συνεχίζει να απολαμβάνει προνόμια και επιδοτήσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του.

Την αδιαλλαξία των εφοπλιστών στηρίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ. Επιβάλλεται η άμεση σύγκλιση της Ε.Ε πριν την συνάντηση με τον ΣΕΕΝ, με απόφαση για 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με οργάνωση και αγώνα, ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία να διεκδικήσουμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€

Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...