ΠΑΣΕΒΕ: 8 Μάρτη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. 6 μ.μ. Προπύλαια

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισες και συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

 Η 8η Μάρτη αποτελεί μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, που πάλεψαν για μια καλύτερη ζωή, αγωνίστηκαν ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα. Η φετινή επέτειος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επόμενο βήμα στην κλιμάκωση της πάλης που διεξάγεται αυτή τη στιγμή ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Να φέρει στο προσκήνιο τα δίκαια αιτήματα χιλιάδων γυναικών για εργασία, για τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών

Χιλιάδες συναδέλφισσες δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης στα μικρομάγαζα, στα κομμωτήρια, στις βιοτεχνίες, τα εργαστήρια παλεύοντας να επιβιώσουν ενάντια στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα. Προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με  τις φοροεπιδρομές, τα χαράτσια, τα χρέη αλλά και με την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, της υγείας, της παιδείας, των παιδιών τους, της οικογένειάς τους συνολικά. Τα δικαιώματά τους, οι ανάγκες των παιδιών τους δεν περιλαμβάνονται στον περιβόητο οδικό χάρτη της ανάπτυξης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θυσιάζονται και αυτά για να ανακάμψουν τα κέρδη των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματιών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ, με τις ευλογίες των επιχειρηματικών ομίλων, ετοιμάζονται να δώσουν νέο βαρύτατο χτύπημα. Η πρόταση νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αλλά και η γενικότερη πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών, θα επιδράσει πολλαπλάσια στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων αφού επιπρόσθετα

 

  • Κατοχυρώνεται η βαθύτατα αντιδραστική εξίσωση με αύξηση στα 67 στα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών
  • Μπαίνουν στο στόχαστρο παροχές σε υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, ακόμα και στοιχειώδεις προληπτικές εξετάσεις καθόλα απαραίτητες για τις ίδιες.
  •  Περικόπτονται ή περιορίζεται η πρόσβαση σε μια σειρά απαραίτητες κοινωνικές δομές μεταφέροντας στις πλάτες της ακόμα μεγαλύτερο φορτίο στην ανατροφή των παιδιών στη φύλαξη των ηλικιωμένων

Την ίδια ώρα τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη περιοχή μας. Κανένας και καμιά δεν μπορεί να μείνει απαθής στις ατελείωτες στρατιές των προσφύγων, των πνιγμένων, των χιλιάδων παιδιών που ασυνόδευτα περιπλανώνται ξεριζωμένα από τις οικογένειες τους. Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και τα άλλα καπιταλιστικά κράτη ξαναμοιράζουν με αίμα την ευρύτερη περιοχή, για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες αφού συμμετέχουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Συνυπέγραψαν την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που οδήγησε στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. Το έγκλημα που διαπράττουν πρέπει συναντήσει τον ξεσηκωμό μας, ενάντια στους σχεδιασμούς τους και αλληλέγγυους στο πλευρό των προσφύγων.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Η ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει και στηρίζει όλες τις γυναίκες που αντιστέκονται, και παλεύουν καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα προβλήματά τους είναι προβλήματα όλης της λαϊκής οικογένειας. Γι΄αυτό και το ίδιο το λαϊκό κίνημα, οι μαζικοί φορείς των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση τις διεκδικήσεις τους. Η μαζικοποίηση του αγώνα άλλωστε, η ενδυνάμωση της λαϊκής συμμαχίας, η αποτελεσματικότητα των αγώνων μας, εξαρτάται και από τη δική τους μαζική συμμετοχή.

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή των συναδελφισσών και των συναδέλφων στην κινητοποίηση απαιτώντας:

  •           Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες. Να επανέλθει η διαφορά 5ετίας στη συνταξιοδότηση των γυναικών.
  •          Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ. Μελέτη για την ένταξη νέων επαγγελμάτων με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις.
  •          Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες. Επέκταση του επιδόματος μητρότητας για ένα χρόνο και στο ύψος των απαιτούμενων αναγκών για τις αυτοαπασχολούμενες.
  •          Ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, με επαρκή κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  •          Πλήρης κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με ταυτόχρονη κάλυψη από το κράτος δωρεάν προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων για όλες τις αυτοαπασχολούμενες με επιστημονικά προσδιορισμένο χρόνο έναρξης και συχνότητα.

Ζήτω η 8η Μάρτη

Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας,

 

Όλοι στα συλλαλητήρια  Τρίτη 8 Μάρτη 2016 στις 6μμ  Προπύλαια

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...