ΠΑΣΕΒΕ : Στις 7 Μάη στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης. Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και βγαίνουμε στο δρόμο

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικροί Έμποροι, αυτοκινητιστές

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, γνωστή για τα μεγάλα λόγια της αλλά και για την ικανότητά της στην «εκτέλεση συμβολαίων» για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, βάζει τώρα στο στόχαστρο μία ακόμα χρόνια απαίτησή τους. Προωθεί την ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, συνεχίζοντας ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ν.4177/13, 8 Κυριακές το χρόνο ανοιχτά).

 Το άνοιγμα των καταστημάτων που προωθείται σήμερα για τουλάχιστον 30 Κυριακές το χρόνο σε συνδυασμό με τη διεύρυνση των περιοχών που χαρακτηρίζονται ως τουριστικές, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην επιτάχυνση της συγκέντρωσης της αγοράς στα χέρια μιας χούφτας πολυκαταστημάτων, μεγάλων εμπορικών αλυσίδων. Θα εκτοξεύσει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών στον κλάδο του τουρισμού και αλλού, δίνοντας τη χαριστική βολή σε χιλιάδες καταχρεωμένα μικρομάγαζα και ελευθέρους επαγγελματίες που παλεύουν για την καθημερινή επιβίωση, αλλά και στους εργαζόμενους που ήδη βιώνουν τον εφιάλτη των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ!

  Κανένας να μην ξεγελαστεί από τα ψέματα της κυβέρνησης. Η απελευθέρωση της Κυριακάτικης αργίας θα είναι σε βάρος μας. Δεν θα αυξηθεί το μερίδιό μας από την προσδοκώμενη τόνωση της αγοράς.

 Η καθημερινή πείρα και τα στοιχεία από τις περιοχές που ήδη εφαρμόζουν πιλοτικά την απελευθέρωση της Κυριακής Αργίας, επιβεβαιώνουν ότι δεν λείπουν οι ώρες από τη λαϊκή οικογένεια για να ψωνίζει στα μαγαζιά μας. Λείπουν τα χρήματα, από την επίθεση που συνεχίζεται ασταμάτητα, αφού σήμερα κάθε οικογένεια, και οι δικές μας μαζί, αναγκάζεται να κάνει περικοπές ακόμα και σε βασικές στοιχειώδεις ανάγκες της.

 Ταυτόχρονα, στις ίδιες τις τουριστικές περιοχές με τα εκατομμύρια ξένων τουριστών να παρελαύνουν, οι μεγάλοι όμιλοι και τα πολυκαταστήματα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, ενώ χιλιάδες συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι «παρακολουθούν το τουριστικό θαύμα» μπροστά στις πόρτες των μαγαζιών τους, με πενιχρά αποτελέσματα.

 Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού τρίβει τα χέρια του το μεγάλο κεφάλαιο που αποκτά ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα του για να ενισχύσει την κυριαρχία του ενάντια μας, αφού θα κληθούμε να δουλέψουμε σε συνθήκες ασφυκτικού ανταγωνισμού, αυξημένου κόστους λειτουργίας και εξοντωτικών ωραρίων, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Για όσο καιρό καταφέρνουμε να επιβιώνουμε, το μόνο που θα παραμένει σταθερό, θα είναι η διάλυση της οικογενειακής μας ζωής

ΩΣ ΕΔΩ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

 Συνάδελφοι,

Η δίκαιη ανάπτυξη της κυβέρνησης και η επιστροφή στην «κανονικότητα», αποδεικνύονται κινούμενη άμμος για τα δικαιώματα μας. Την ίδια ώρα που οι αναγκαστικές εισπράξεις και οι κατασχέσεις εκτοξεύονται (ήδη έχουν φτάσει στις 870.000 συνολικά), μια χούφτα εισηγμένες επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο καταγράφουν κέρδη 1 δις ευρώ μόνο για το 2016. Αυτή είναι η κατάληξη της πολιτική τους και όλων όσων υπηρετούν το θεό της ανταγωνιστικότητας και τον ευρωμονόδρομο.

Έχουμε πια πείρα!

Μόνο ο δρόμος της συλλογικής ανυποχώρητης πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, μπορεί να βάλει τέρμα στον αντιλαϊκό κατήφορο. Ξέρουμε ότι ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος, όμως όλοι οι άλλοι δρόμοι δοκιμάστηκαν και χρεοκόπησαν. Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει προοπτική ανάκαμψης για μας, ικανοποίηση των αναγκών μας, όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια και η ακόρεστη δίψα τους για κέρδη.

 Όχι άλλη αναμονή! Όχι άλλες αυταπάτες!

Οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ για τη σημερινή κατάσταση είναι μεγάλες. Αν και σήμερα εμφανίζονται αντίθετοι στη γενικευμένη απελευθέρωση της Κυριακάτικης Αργίας, έχουν «βάλει το χεράκι τους» στο σταδιακό ξήλωμά της. Έχουν αποδεχτεί και συμφωνούν με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, γι’ αυτό και δεν θέτουν καθαρά και ξάστερα το αίτημα για πλήρη κατοχύρωσή της. Τώρα αντιδρούν, γιατί σκέφτονται ότι και σχετικά μεγαλύτερες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τις οποίες άλλωστε κόπτονται, δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν νέες μεγαλύτερες επενδύσεις και κεφάλαια που θα δραστηριοποιηθούν στο χώρο.

Ακόμα και τώρα όμως, συνεχίζουν να σκορπούν αυταπάτες. Σκόπιμα καλλιεργούν φρούδες ελπίδες ότι η απόφαση του ΣτΕ μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Συνεχίζουν αμετανόητα «να καλούν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα» ζητώντας από την ίδια την κυβέρνηση που προωθεί την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, να διαπραγματευτεί με τους δανειστές την απόσυρση του μέτρου!!!

Δεν υποχωρούμε!

Οργανώνουμε τη δική μας πάλη, μέσα από τα σωματεία μας.

Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

 

Δεν είμαστε μόνοι μας. Μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική του αγώνα μας, αν ενώσουμε τη φωνή και τη δράση μας με τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου και συνολικά με το ταξικό κίνημα.

 

Μαζί δεχόμαστε τα χτυπήματα για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια.

Μαζί μπορούμε να υψώσουμε τοίχος αντίστασης στην πολιτική που μας τσακίζει

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά

  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράριο των καταστημάτων

  • Όχι στη φοροληστεία, επαναφορά της ένταξης των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο

  • Καμιά κατάσχεση κατοικίας, τραπεζικών λογαριασμών στους αυτοαπασχολούμενους και τις λαϊκές οικογένειες

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...