ΠΑΣΕΒΕ : Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικροί Έμποροι, Αυτοκινητιστές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκλεισε την διαπραγμάτευση με Ε.Ε. και ΔΝΤ και είναι έτοιμη να φέρει για ψήφιση το επικαιροποιημένο 4ο μνημόνιο. Τα νέα βάρβαρα μέτρα που παρουσίασε (μείωση αφορολόγητου, νέα περικοπή συντάξεων, αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων κλπ) είναι κομμένα και ραμμένα στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων.

Την ίδια ώρα, με θράσος επιχειρεί να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα με τα περιβόητα αντίμετρα, όταν μόνο από την ένταση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για χρέη το τελευταίο διάστημα, έχει φέρει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους σε αδιέξοδο. Ήδη έχουν γίνει 873.049 κατασχέσεις από το δημόσιο και 1.650.000 φορολογούμενοι απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΔΩ

ΤΩΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

Με τη νέα συμφωνία, φέρνει νόμογια τηνπλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις των ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, των SUPERMARKETS και των εμπορικών αλυσίδων. Αντικειμενικά με αυτόν τον τρόπο τους διευκολύνουν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά σε βάρος χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό και τη φυσική εξόντωση και θα οδηγηθούν στο μαρασμό και στο λουκέτο. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Καλούμε τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τις Ενώσεις ΕΒΕ, τους Εμπορικούς συλλόγους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Απέναντι στην νέα επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων οργανώνουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους.

ΠΡΩΤΗ δυναμική απάντηση δίνουμε με το αγωνιστικό παρόν των αυτοαπασχολούμενων στις ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ Απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε Κλιμακώνουμε με απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ Με Απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ και συγκέντρωση στις 10:30πμ στο...