Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πραγματοποίησαν σήμερα 1Ιούνη 2012 η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ και ταξικά συνδικάτα για τις καθημερινές βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες. Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας κατέθεσαν το παρακάτω υπόμνημα:

«Καθημερινά σημειώνονται επιθέσεις οργανωμένων ομάδων ή ατόμων σε μετανάστες, ανεξαρτήτου ηλικίας και προέλευσης.

Τα περιστατικά, στη μεγάλη πλειοψηφία, προκαλούνται από δυνάμεις της Χρυσής Αυγής. (Το δηλώνουν μόνοι τους).

Από τις επιθέσεις δε γλυτώνουν εργαζόμενοι που περιμένουν τη συγκοινωνία για να πάνε στη δουλειά τους, ούτε ακόμη και ανήλικοι μαθητές. Μοναδικό αμάρτημα το χρώμα και η θρησκεία τους.

Οι δυνάμεις προστασίας του πολίτη κάνουν τα στραβά μάτια και σφυρίζουν αδιάφορα ακόμη και όταν τα επεισόδια ξετυλίγονται στην κυριολεξία μπροστά στα μάτια τους. Με τον αέρα της κάλυψης από τις οδηγίες και τη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου καλύπτουν τα ρατσιστικά φαινόμενα.

Οι χιλιάδες μετανάστες, «δέσμιοι» του φόβου της σύλληψης, της φυλάκισης, της απέλασης, των ρατσιστικών επιθέσεων, της απόλυσης, που δουλεύουν ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί, βιώνουν ταυτόχρονα και την πιο άγρια εκμετάλλευση, τις επιθέσεις σε βάρος τους από δυνάμεις της κρατικής καταστολής και από φασιστικές – ρατσιστικές ομάδες. Εξαιτίας της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, αναγκάζονται να διαμένουν σε χώρους ακατάλληλους ακόμη και για να σταβλίζονται ζώα.

Εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδα που ο ιμπεριαλισμός τους επιβάλλει στρέφονται στα διάφορα δουλεμπορικά κυκλώματα για να «εξασφαλίσουν» την έξοδο από την Ελλάδα, με κίνδυνο πολλές φορές την ίδια τους τη ζωή, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά στους κάθε λογής διακινητές που κερδίζουν στην πλάτη τους.

Απαιτούμε την προστασία της σωματικής και ψυχικής τους ακεραιότητας. Είναι ανθρώπινες υπάρξεις και πρέπει να προστατεύονται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά τους

Το ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται να δώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και να μη μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για εκεί όπου είχαν εξαρχής προορισμό, δεν δικαιολογεί κανέναν να παίζει το ρόλο του εξολοθρευτή μεταναστών.

Το ΠΑΜΕ έχει επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων που είναι:

  • Δημιουργία χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών με όρους υγιεινής ασφάλειας, αξιοπρέπειας, στήριξης και φυσικά όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και κράτησης.

  • Χορήγηση ασύλου ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.

  • Παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό «Δουβλίνο 2».

  • Νομιμοποίηση σε όσους μετανάστες ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, με πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

  • Σταμάτημα των νέων μέτρων καταστολής μεταναστών στα σύνορα και της ανάθεσης μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).

  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.

 

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

 

Η Γραμματεία Μεταναστών

Περισσότερα

Πρόσκληση για την πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ 3 Σεπτέμβρη 6.30μ.μ.

ΣΥΣΚΕΨΗ "Η οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στην αντιλαϊκή...

4ο Δημοτικό Γλέντι Ταξικής Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα

Σας καλούμε την Παρασκεύη 31 Αυγούστου 2018, στο 4ο Δημοτικό Γλέντι Ταξικής Αλληλεγγύης του...

Κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ για Σύσκεψη 16 Μάη στον Κινηματογράφο Studio στις 6.30 το απόγευμα

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής στις 7 Μάη αποφάσισε...