Πανελλήνια Ομοσπονδία Τροφίμων : Οι εξελίξεις στην επιχείρηση ΝΙΚΑΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Οι εξελίξεις στην επιχείρηση ΝΙΚΑΣ με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος σηματοδοτούν νέα κατάσταση και συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Η πρόθεση της εργοδοσίας να διακοπή η λειτουργεία του εργοστασίου στον Άγ.Στέφανο και να μεταφέρει μέρος της παραγωγικής δραστηριότητας στις εγκαταστάσεις της CHIPITA, στην Λαμία, εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της.

Καρφί δεν τους καίγεται για το τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι

Η εργοδοσία κάνει σοβαρή προσπάθεια να θολώσει το τοπίο με δημοσιεύματα και με διάφορους μηχανισμούς. Διαδίδει ότι θέλει το εξειδικευμένο προσωπικό (αφορά 150 εργαζόμενους) να την ακολουθήσουν στην Λαμία ή ότι μέρος της παραγωγής θα μεταφερθεί στην εταιρία ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ που έχει εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στη Σπάρτη, αφήνοντας να «εννοηθεί» ότι θα μεταφερθούν και εργαζόμενοι.

 Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η εργοδοσία αφού σας ξεζούμισε όλα αυτά τα χρόνια, σακάτεψε εργάτες με σοβαρά ατυχήματα που έγιναν, με απολύσεις, με τρομοκρατία, τώρα θέλει να απαλλαγεί από εσάς και να συνεχίσει την παραγωγή με φθηνότερα εργατικά χέρια.

Στην Λαμία, το εργοστάσιο της CHIPITA είναι από τα πιο σύγχρονα γκέτο. Οι εργασιακές σχέσεις είναι λάστιχο. Για να δουλέψει κάποιος τον ειδοποιούν τη προηγούμενη μέρα, μέσω τηλεφώνου. Ωράρια δεν υπάρχουν και όλα υποτάσσονται στην παραγωγικότητα και στη κερδοφορία.

 Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Σας ρωτάμε τι κερδίσατε από την ανοχή που δείξατε όταν η εργοδοσία χτυπούσε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την επιτροπή του συνδικάτου με απολύσεις?

Τελικά έχασαν μόνο αυτοί που μπήκαν μπροστά και απολύθηκαν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά όλων των εργαζομένων ή όλοι σας?

Τι κερδίσατε όλα αυτά τα χρόνια που αποστασιοποιηθήκατε από το συνδικάτο και τους εργαζόμενους του κλάδου, συνολικά από τους αγώνες της εργατικής τάξης?

Το σίγουρο είναι ότι η εργοδοσία πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο υλοποιούσε σε βάρος σας τα σχέδιά της. Έτσι κάνει και τώρα, καθώς έχει στο πλευρό της, την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποιεί αυτή τη βάρβαρη πολιτική με το 3ο μνημόνιο ,φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες μας και που σε αυτά έχουν συμφωνήσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο. Από την μια επιδοτούν με ζεστό χρήμα και απαλλάσσουν τους βιομηχάνους από ασφαλιστικές εισφορές κ.α. και από την άλλη απολύουν και μας γονατίζουν με νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά.

Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του ΝΙΚΑ να αντισταθούν σε αυτή την επίθεση που ετοιμάζει η εργοδοσία.

Να συσπειρωθούν στο ταξικό κλαδικό συνδικάτο τους και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουμε τον αγώνα ώστε να υπερασπιστούμε τη δουλειά και την ζωή μας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να μην κλείσει το εργοστάσιο στον Άγιο Στέφανο

  • Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας – Καμία αλλαγή στα εργασιακά δικαιώματα

  • Να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο

 

Κλιμακώνουμε με νέα 48ωρη απεργία, αν και εφόσον, η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή το νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

Δεν είναι ανίκητοι. Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική που μας καταστρέφει.

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...