Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών : Όλοι στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους Σάββατο 8 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

Συνάδελφοι,

 Το θέατρο της Κυβέρνησης έχει ως νέο σταθμό την ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Το Τέλος των μνημονίων» προσπαθεί να μας πείσει ότι η «μεταμνημονιακή περίοδος» θα φέρει καλύτερες μέρες. Τι και αν πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι ισχύουν στο ακέραιο, τι και αν πλειστηριασμοί κατοικιών του εργατόκοσμου γίνονται, τι κι αν έχουν αποφασίσει πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, τι κι αν καταστρατηγούνται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τι κι αν περικοπόπτονται οι συντάξεις, τι κι αν μειώνεται το αφορολόγητο και άλλα πολλά ακόμη. Η «δίκαιη ανάπτυξη» έρχεται. Δεν μας λένε όμως για ποιους…

 Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουμε πείρα. Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των κερδών των μονοπωλίων του κλάδου, βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, σε απολύσεις.

 Έχουμε εικόνα από τι εννοούν ανάπτυξη όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία χρόνια. Απλόχερα δίνουν γη και ύδωρ για την ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρήσεων και από την άλλη περικόπτουν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει ώστε να μην είναι εμπόδιο για την κερδοφορία.

 Ακόμα πιο καλά είναι τα νέα φέτος στην ΔΕΘ…

 Τιμώμενοι είναι τα αμερικάνικα μονοπώλια, που επιδιώκουν να αποσπάσουν μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία, τις αγορές και τον πλούτο της περιοχής μας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες μπλέκοντας το λαό μας σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς, για τα κέρδη των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Μετά με τη συμφωνία-«συστατική επιστολή» για να αλυσοδεθεί ο γειτονικός λαός της ΠΓΔΜ στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, συνεχίζει να παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ στα Βαλκάνια.

 Κανένας εργαζόμενος, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όταν βλέπει ότι έχουν βγει τα μαχαίρια στην περιοχή μας με σχέδια για αλλαγή συνόρων.

 Γι’ αυτό σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτείται να δώσουμε τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για να μην υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να παρθούν πίσω απολύσεις.

Γι΄αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, την ομοσπονδία και τα σωματεία μας ώστε να οργανώσουμε την απάντηση μπροστά στην επέκταση της εκμετάλλευσής μας, στο τσάκισμα της ζωής των οικογενειών μας.

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς.

  ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ,

 

Έχουμε πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης – ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας. 

Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:

  •                 Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  •                 Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  •                 Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  •                 Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  •                 Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  •                 Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  •                 Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  •                 Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
  •                 Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...