Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών : Κάλεσμα για την μαζική συμμετοχή στην πορεία των ανέργων

Δημοσιεύτηκε στις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και την μεγάλη πορεία που θα πραγματοποιηθεί από την Πάτρα ως την Αθήνα κατά της ανεργίας.

 Η ανεργία μαστίζει σήμερα τη λαϊκή οικογένεια, πλήττει ιδιαίτερα την νεολαία και τις γυναίκες, δεν είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, αφού η αιτία του εδράζεται στον τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και χρησιμοποιείται σαν μοχλός για την εκμετάλλευση γενικότερα των εργαζομένων.

 Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο.

Η ανεργία οδηγεί στην εξαθλίωση, στη δυσκολία να ικανοποιηθούν ακόμα και οι βασικές ανάγκες ενός ανθρώπου.

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδιάφορα χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν στερηθεί το βασικό όπλο τους ζωής, την εργασία

Τους χιλιάδες νέους ανθρώπους να θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους, και να εμποδίζονται απ’ αυτούς που κάνουν κουμάντο στον τόπο μας.

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδιάφορα τους χιλιάδες επαγγελματίες και αγρότες να καταστρέφονται, να μην μπορούν να βρουν δουλειά και να βρίσκονται στο περιθώριο.

 Στον αντίποδα

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδιάφορα τους χθεσινούς και σημερινούς κυβερνώντες να μοιράζουν απλόχερα προγράμματα ανακύκλωσης τους ανεργίας, που ούτε προσωρινή ανακούφιση δεν προσφέρουν, για να διαχειριστούν τους ανέργους, να χρησιμοποιούν τα προγράμματα για να διαλύσουν παραπέρα τους εργασιακές σχέσεις.

Δεν ανεχόμαστε να μοιράζονται εκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες ως μετρά στήριξης της επιχειρηματικότητας, ως αναπτυξιακή πολιτική, ως κίνητρα για την μείωση του εργασιακού κόστους.

Δεν ανεχόμαστε στις ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις – που φορτώνονται στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας – σε μεγαλοεργοδότες που γεμίζουν τα σεντούκια τους με ζεστό χρήμα.

 Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό από τις

κυβερνήσεις, την ΕΕ που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση.

 Η δική μας απάντηση είναι η οργάνωση την ανέργων και εργαζόμενων στα συνδικάτα, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε πορεία σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

 Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στην μεγάλη πορεία, να στηρίξουν με αποφάσεις αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία, Ιδιαίτερα οι άνεργοι, να πρωτοστατήσουν να δηλώσουν συμμετοχή στην πορεία κατά της ανεργίας.

 Η αλληλεγγύη το όπλο μας

 Κάθε σωματείο και επιτροπή ανέργων να οργανώσει αυτή την προσπάθεια, με πρωτοβουλίες, συσκέψεις, συνεδριάσεις των Δ.Σ. και Γενικές Συνελεύσεις. Να γίνει πλατιά συζήτηση στους χώρους δουλειάς και στις εργατογειτονιές για το πλαίσιο πάλης και τις διεκδικήσεις των ταξικών συνδικάτων. Να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής. Να οργανωθεί με πρακτικά μέτρα το κάλεσμα και η οργάνωση των ανέργων, η πολύμορφη δραστηριότητα, η στήριξη και η συμμετοχή στην πορεία ενάντια στην ανεργία.

 Η πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

Απαιτούμε- διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας 600€ Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους

  • Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751€, της 13 και 14 σύνταξης

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...