Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών : Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

Δημοσιεύτηκε στις

Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΑΘΗΝΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 19:00 μμ, ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΕΙΡΑΙΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 19:00 μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

ΘΕΣ/ΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 19:00 μμ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

  Οι αγώνες μας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, την προηγούμενη περίοδο είχαν σαν αποτέλεσμα να εμποδίσουμε την ψήφιση του μέχρι σήμερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού με τα λαϊκά στρώματα έδειξε τη δύναμή της. Ο αγώνας μας όμως έχει και συνέχεια, παλεύουμε για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή!

 Το τελικό νομοσχέδιο που παζαρεύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ακόμα πιο άθλιο από το προηγούμενο. Πρέπει να απαντήσουμε ακόμα πιο δυναμικά, μαζικά, οργανωμένα.  Σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, να φτάσει το κάλεσμα μας για σκληρό αγώνα ώστε να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Προετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις απάντηση στις επιδιώξεις Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Κεφαλαίου.

 Η κυβερνητική προπαγάνδα των κόκκινων γραμμών έχει σβήσει προ πολλού! Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων! Δεν μένει κανένας κλάδος ανεπηρέαστος, διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο. Και μαζίμετοασφαλιστικόκαι νέοιδυσβάσταχτοιφόροιγιαόποιον έχεισταθερήδουλειάμε δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο. Ας αναλογιστούμε ποιες θα είναι οι συνέπειες και στον δικό μας κλάδο, που σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι νέοι σε ηλικία, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης κυριαρχούν, δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια, τα ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια επεκτείνονται με αλματώδεις ρυθμούς.

  Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ

 Όλοι μας πλέον έχουμε την δυσάρεστη πείρα του τι σημαίνει «διαπραγμάτευση με τους θεσμούς». Μέσα από αυτές τις διαπραγματεύσεις που έκαναν περασμένες και τωρινές Κυβερνήσεις κατακρεουργήθηκαν τα δικαιώματα μας. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στους τακτισμούς της Κυβέρνησης.

  ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

 Για τους εργαζόμενους του κλάδου αναγκαίο, δίκαιο, σύγχρονο και εφικτό είναι να έχουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μην δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μπορούμε να κάνουμε οικογένεια χωρίς να έχουμε το φόβο της απόλυσης, να έχουμε Υγεία και Πρόνοια που να καλύπτει τις ανάγκες μας, να έχουμε αξιοπρεπή ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι συντάξεις φτωχοκομείου, να έχουμε μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Καλούμε κάθε σωματείο μέλος μας, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να μετρήσουμε νέα μέλη μπροστά στη μάχη αυτή. Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου και ειδικά τους νέους, να δοκιμάσουν την κατεύθυνση που δεν έχουν δοκιμάσει μέχρι σήμερα, αυτή της οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης. Κανείς δεν μπορεί να μένει μόνος απέναντι στην επίθεση εργοδοτών, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκαμάτων και άλλα πολλά!

 Με τον αγώνα μας να αποτρέψουμε:

  • το νόμο – πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους που καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.

  • το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.

  • τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.

  • το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.

 Κανένας εργαζόμενος του κλάδου να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και στο συντονιστικό των επιστημονικών φορέων, όπου βασικό ρόλο παίζει  το Οικονομικό  Επιμελητήριο,που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες  αντιασφαλιστικές  επιθέσεις και σήμερα μεθράσοςχαρακτηρίζουντην επιδρομή στο ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση, βάζουν από το παράθυρο την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης!

 

 Όλοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε!

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...