ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζομένους της «Μαλαματίνα»

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα». Οι εργαζόμενοι δίνουν έναν παλικαρίσιο απεργιακό αγώνα ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας, η οποία προσπαθεί με τρομοκρατία και απολύσεις να επιβάλει ατομικές συμβάσεις, καταστρατηγώντας την συλλογική σύμβαση.

Απέναντι στους απεργούς στήθηκε απεργοσπαστικός μηχανισμός και τρομοκρατία με δυνάμεις καταστολής που προχώρησαν σε συλλήψεις, του προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας (ΠΟΕΕΠ) και του Επιχειρησιακού Σωματείου, Γιάννη Φραγκίδη, όπως και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Άρη Μερκενίδη, με την κατηγορία της παράνομης βίας, επειδή στέκονταν μπροστά στην πύλη, μαζί με τους άλλους απεργούς.

Η τρομοκρατία και οι συλλήψεις δεν έκαμψαν τους απεργούς και συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Καταγγέλλουμε την διοίκηση της «Μαλαματίνα» και την κυβέρνηση που στέλνει τα ΜΑΤ για να επιβάλουν τις ατομικές συμβάσεις.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Περισσότερα

Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων : Μεγαλώνει η λίστα με οργανώσεις που συμμετέχουν στη κινητοποίηση 29/3 στο Υπ Εργασίας

29/3 διαδηλώνουμε «Να κατοχυρωθεί εδώ και τώρα με νομό η προστασία των επαγγελματιών στην περίπτωση ασθένειας» Συνάδελφοι Οι...

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγ/τος Δωδ/σου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Προγραμματισμός δράσης σωματείου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Μάρτη  2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο  το Διοικητικό Συμβούλιο...