Ομοσπονδία Φαρμάκου : Εργατιά – Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας που επέβαλε ποινή εξάμηνης φυλάκισης σε τρεις συνδικαλιστές του κινήματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Το «αδίκημά» τους ήταν η συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013 στη Νίκαια της Λάρισας.

Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες καταλαβαίνουν ποιοι και γιατί επιδιώκουν τη συκοφάντηση του αγώνα τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που τους ξεκληρίζει, ποιοι και γιατί καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι οι ίδιοι που πολεμάνε με λύσσα το ταξικό εργατικό κίνημα και την πάλη του, δηλαδή τα μεγάλα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να έχει προεξάρχοντα ρόλο σε αυτή τη διαδικασία καταστολής των αγώνων και ταυτόχρονα εξαπάτησης των εργαζόμενων και των βιοπαλαιστών.

Ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και των φτωχομεσαίων αγροτών. Τους αγώνες μας για να βάλουμε εμπόδια στην αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα αλλά και για να έρθουν στο προσκήνιο οι εργατικές – λαϊκές ανάγκες του σήμερα και η ικανοποίησή τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγώνων και τον αυταρχισμό και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη μικρομεσαία αγροτιά.

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...