Ομοσπονδία Φαρμάκου : Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους της FLORMAR

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους εργαζόμενους στο φάρμακο, στο καλλυντικό και στα συναφή επαγγέλματα, μέλος του ΠΑΜΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας FLORMAR  της Τουρκίας που αγωνίζονται για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η εταιρεία καλλυντικών FLORMAR, θυγατρική της Γαλλικής πολυεθνικής Yves Rocher που έχει εμπορική δραστηριότητα και στην Ελλάδα, επιχειρώντας να χτυπήσει την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση του Σωματείου PETROL IS στη συγκεκριμένη εταιρεία, ξεκίνησε μια τακτική εκφοβισμών, απειλών και πιέσεων προς τους εργαζόμενους για να εμποδίσει τη συμμετοχή τους στο Σωματείο. Όταν αυτές οι τακτικές απέτυχαν, η εταιρεία προχώρησε σε 115 απολύσεις εργαζομένων.

Άλλο ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να έχουν φθηνούς εργαζόμενους. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως, αποδεικνύεται η δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης των εργατών, που μπορεί να αντιπαρατεθεί και να διεκδικήσει το δίκιο κόντρα σε κάθε εργοδότη.

Η Ομοσπονδία μας ενώνει τη φωνή της με αυτή των συναδέλφων, εργαζόμενων της εταιρείας FLORMAR της Τουρκίας, και του Σωματείου PETROL IS  και απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων και την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...