Ομοσπονδία Φαρμάκου : Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους της FLORMAR

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους εργαζόμενους στο φάρμακο, στο καλλυντικό και στα συναφή επαγγέλματα, μέλος του ΠΑΜΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας FLORMAR  της Τουρκίας που αγωνίζονται για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η εταιρεία καλλυντικών FLORMAR, θυγατρική της Γαλλικής πολυεθνικής Yves Rocher που έχει εμπορική δραστηριότητα και στην Ελλάδα, επιχειρώντας να χτυπήσει την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση του Σωματείου PETROL IS στη συγκεκριμένη εταιρεία, ξεκίνησε μια τακτική εκφοβισμών, απειλών και πιέσεων προς τους εργαζόμενους για να εμποδίσει τη συμμετοχή τους στο Σωματείο. Όταν αυτές οι τακτικές απέτυχαν, η εταιρεία προχώρησε σε 115 απολύσεις εργαζομένων.

Άλλο ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να έχουν φθηνούς εργαζόμενους. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως, αποδεικνύεται η δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης των εργατών, που μπορεί να αντιπαρατεθεί και να διεκδικήσει το δίκιο κόντρα σε κάθε εργοδότη.

Η Ομοσπονδία μας ενώνει τη φωνή της με αυτή των συναδέλφων, εργαζόμενων της εταιρείας FLORMAR της Τουρκίας, και του Σωματείου PETROL IS  και απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων και την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...

Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Λέσβου: Τώρα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Τώρα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Μόνιμη & Σταθερή Δουλειά Σε πάλη για υπογραφή συλλογικής σύμβασης...