Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου : Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη απάντηση για να αποτρέψουμε οι εργαζόμενοι το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ισχυρίζονται ότι διασώζουν το Ασφαλιστικό σύστημα, ότι ασκούν ταξική πολιτική υπέρ των αδυνάτων.

Σίγουρα, η πολιτική τους είναι ταξική. Όμως υπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων. Ήταν αυτοί που απ’ την αρχή χαιρέτησαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λέγοντας ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Η κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει τις επιταγές τους, συμπληρώνοντας ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των δορυφόρων τους.

Στόχος τους είναι να απεμπλακούν από την κοινωνική ασφάλιση το Κράτος και η εργοδοσία. Να γίνει δηλαδή ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, ο οποίος θα δίνει εισφορές χωρίς να γνωρίζει ούτε πότε, ούτε τι σύνταξη θα πάρει. Ανοίγει ο δρόμος για τα «αρπακτικά» της ιδιωτικής ασφάλισης και τους εμπόρους της Υγείας, που άμεσα σπεύδει η κυβέρνηση να εξυπηρετήσει ενσωματώνοντας στο ελληνικό δίκαιο ευρωπαϊκή οδηγία για την ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη, αλλά και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα βαρέα και ανθυγιεινά, τα διάφορα επιδόματα, οι αποζημιώσεις, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, η ασφάλιση των παιδιών κ.ά.

Δεν θα αφήσουμε να ξεθεμελιώσουν ότι με αγώνες και αίμα κατακτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές εργαζομένων. Έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε ότι έχει απομείνει, αλλά και να επαναφέρουμε ότι δικαιώματα μας πήραν τα τελευταία χρόνια με πρόφαση την αντοχή της οικονομίας, ικανοποιώντας τις ανάγκες του κεφαλαίου και τις απαιτήσεις της ΕΕ.

Έχουν ξεκινήσει βρώμικο πόλεμο προπαγάνδας, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη νέα «σφαγή», μιλώντας για δυσβάστακτο ασφαλιστικό σύστημα, ρίχνουν το βάρος στην αναλογία συνταξιούχων – εργαζομένων, στα διογκωμένα ελλείμματα. Δε λένε όμως κουβέντα για τα περισσότερα από 100 δις που δόθηκαν ως ενίσχυση στο μεγάλο κεφάλαιο μέσα από επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.

Οι σημερινοί συνταξιούχοι που τους πετσοκόβουν για πολλοστή φορά τη σύνταξη, είναι αυτοί που έδιναν ανελλιπώς τις ασφαλιστικές τους εισφορές, οι οποίες τοποθετούνταν με αρνητικό επιτόκιο στις τράπεζες, τζογάρονταν στο χρηματιστήριο, γίνονταν δομημένα ομόλογα, κουρεύτηκαν στο PSI.

 

 

 

 

Τα ελλείμματα των Ταμείων διογκώνονται, ακόμα περισσότερο, λόγω της μονιμοποίησης των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ουσιαστικής κατάργησης των ΣΣΕ, της μείωσης των μισθών, της ανασφάλιστης εργασίας, τα οποία διατηρεί και ενισχύει και η σημερινή «αριστερή» κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι άνεργοι, οι νέοι, πρέπει να αντιπαλέψουμε τον «κοινωνικό αυτοματισμό», την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τα κόμματα που υπηρετούν αυτή την πολιτική, να βάλουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές και οργανωμένα, αποφασιστικά να δώσουμε τη μάχη για να μην φτάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα καν στη Βουλή. Η λογική «το Ταμείο μου», «η κατηγορία μου», ο διαχωρισμός του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, του νέου με τον παλιό, το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύει τις συντεχνιακές λογικές που ρίχνουν νερό στο μύλο του «διαίρει και βασίλευε».

Εμείς, σε αντίθεση με αυτό που καλλιεργείται, ξέρουμε ότι μόνο οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα και τώρα επιβάλλεται οργανωμένα και αποφασιστικά να δείξουμε τη δύναμή μας.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:

 

  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Να πληρώσει το Κράτος και η εργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.

  • Εννιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

  • Το διάστημα της ανεργίας να λογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ!!!

 

Στις 4 του Φλεβάρη όλοι οι χώροι δουλειάς θα ερημώσουν!!!

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Στην Αθήνα στις 10:30 πμ στην Ομόνοια

Στην Θεσσαλονίκη στις 10:30 πμ στο άγαλμα Βενιζέλου

 

 

Αγωνιστικά

 

 

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...