Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών : Όχι στην Ποινικοποίηση των Εργατικών Αγώνων- Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει!

Δημοσιεύτηκε στις

Καλούμε εργαζόμενους που δεν είναι στην πρωινή βάρδια, ανέργους και συνταξιούχους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 9π.μ.

Κάτω Τα Ξερά Σας Από Τα Συνδικάτα

Η Κυβέρνηση Του ΣΥΡΙΖΑ Συνεχίζει Την Καταστολή Και Τις Διώξεις

Εναντίον των Συνδικάτων Και Των Εργαζομένων Που Δεν Σκύβουν Το Κεφάλι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι-χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της Απεργίας, συνεχίζει -από κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στη πάλη των εργαζομένων.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ, Τραπεζίτες, εφοπλιστές και τα κόμματα τους στρώνουν το έδαφος για νέα επίθεση στους εργαζόμενους με νέα φοροληστεία, πλειστηριασμούς και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε αυτή τους επίθεση, θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αφού το καρότο του ΣΥΡΙΖΑ περί «δίκαιης ανάπτυξης» και άλλα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» δεν πιάνουν τόπο όπως πριν, επιστρατεύεται και το μαστίγιο.

Παρ’ ότι ήδη δικάστηκαν -και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ- επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη ενάντια σε 35 στελέχη του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών και η Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας, που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προκλητικές δηλώσεις για το ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.

Η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείο στους χώρους δουλειάς. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των Κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι άμοιρη ευθυνών. Έχει βάλει για τα καλά το χέρι της στις εξελίξεις αυτές. Τόσο με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, όσο και με τη κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις δουλειές και το μισθό τους. Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των ΜΑΡΚΕΤΙΝ, το «ιδιώνυμο» για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η Κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν για ακόμη μια φορά τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Απόσυρση Τώρα Όλων των Κατηγοριών Εναντίον των 35 Στελεχών του ΠΑΜΕ

Όχι στην Ποινικοποίηση των Εργατικών Αγώνων- Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...