Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών : Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όλοι στον αγώνα! Ενάντια στα νέα μνημόνια, στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες.

Προετοιμασία για απεργία σε κάθε εργοστάσιο και βιοτεχνία του κλάδου! Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου στην κλωστοϋφαντουργία, στο τσαγκαριό, στη γούνα, στα βιομηχανικά πλυντήρια, στον ιματισμό, στα φασονατζίδικα να κάνουν δική τους υπόθεση την υλοποίηση των αποφάσεων των Κλαδικών Συνδικάτων σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Λάρισα, Νάουσα, Σιάτιστα, Καστοριά, Αγρίνιο, σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς.

Οι συνάδελφοι στα Κλωστήρια Θράκης μετά την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση και τα πρώτα αποτελέσματα στον αγώνα για τα δεδουλευμένα τους και ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία να αντιπαλέψουν συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική, το αντεργατικό πλαίσιο με το οποίο εξοπλίστηκε η εργοδοσία που παραμένει και ενισχύεται με νέα προνόμια στους βιομήχανους.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά, να διεκδικήσουμε:

  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων,

  • Κάλυψη όλων των απωλειών,

  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.

Να αποτρέψουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές, τα νέα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνουν στα σχέδια τους.

Σε κανένα εργάτη δεν πρέπει να πιάσει τόπο η αναμονή, ο συμβιβασμός και ο φόβος που σπέρνουν για να στρώσουν το έδαφος στη νέα συμφωνία, η άθλια προπαγάνδα τους και η δραματοποίηση για να φέρουν το νέο μνημόνιο με τα χαράτσια και τη φοροληστεία να αυξάνονται, να κάνουν μοντέρνες για την εργοδοσία της Συλλογικές Συμβάσεις, να πάνε μετά στα 67, ίσως και μετά τον τάφο, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με νέα μείωση στις κύριες συντάξεις εντός 2-3 μηνών όπως «προέβλεψε» ο κ. Μητρόπουλος.

Άτιμη θα είναι και αυτή η συμφωνία για τους εργαζόμενους και προωθητική, επωφελής για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Άλλωστε η διαπραγμάτευση γίνεται για τα συμφέροντά τους, για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, διευθέτηση του χρέους και γενναίο επενδυτικό πρόγραμμα όπως διαβεβαιώνει ότι θα διασφαλίσει το πολιτικό τους προσωπικό.

Αυτά απαιτούν σε παρέμβαση τους και ο ΣΕΒΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών) και οι εργοδότες στον Ιματισμό, ΣΕΠΕΕ ( Σύνδεσμός Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδας) και ΣΕΒΕ ( Σύνδεσμός Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος) και ζητάνε να κλείσει η συμφωνία.

 

ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ,

ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Η όποια διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ και του εκμεταλλευτικού δρόμου και η όποια ανάπτυξη αφορά την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους, είναι από χέρι αντεργατική – αντιλαϊκή. Γι’ αυτό ονομάζουν ρεαλιστική την πρόταση της κυβέρνησης, τα νέα αντεργατικά μέτρα. Κριτήριο τους είναι να γεμίζουν τα σεντούκια των δανειστών και των μονοπωλιακών ομίλων.

Το «κοινό σπίτι» της ΕΕ, για τα μονοπώλια και εργαζόμενους είναι από τη μια οι σφετεριστές του μόχθου και του ιδρώτα των εργαζομένων που ζουν στις βίλες και έχουν εξασφαλίσει και τα δισέγγονα τους και από την άλλη οι εργαζόμενοι που βιώνουν την ανασφάλεια, την φτώχια και την ανεργία, αυτή είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους.

Η κοροϊδία τους χτύπησε κόκκινό, έχουν το θράσος να μας λένε ότι «γλυτώσαμε τα χειρότερα» για να μπορέσουν να περάσουν αναίμακτα τα νέα αντεργατικά τους σχέδια. Να μην το επιτρέψουμε!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Επιδίωξη τους είναι οι εργαζόμενοι να χειροκροτούν ή να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα στο σφίξιμο της θηλιάς στο λαιμό τους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να συναινούν στην ένταση και διαιώνιση της εκμετάλλευσης όπως κάνει αυτή την περίοδο ο νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει με οργάνωση και αγώνα, με δυνάμωμα της ταξικής πάλης.

Προετοιμάζουμε συλλογικά και αποφασιστικά την απάντηση μας στην επίθεση Εργοδοσίας – Κυβέρνησης – ΕΕ που όχι μόνο συνεχίζεται αλλά τα νέα μέτρα που προστίθενται στο σωρό των προηγούμενων που παραμένουν ανέγγιχτα μας σπρώχνουν ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση. Αυτό αποτελεί το πραγματικό αδιέξοδο για εμάς και τα παιδιά μας, για την τάξη μας.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Η διέξοδος για εμάς βρίσκεται στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε Κλιμακώνουμε με απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ Με Απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ και συγκέντρωση στις 10:30πμ στο...