Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας : Δίνουμε συνέχεια στο μακρύ και δύσκολο αγώνα μας με την συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο στις 23 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Δίνουμε συνέχεια στο μακρύ και δύσκολο αγώνα μας με την συμμετοχή μας την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Κιλκίς στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Άρτας το οποίο στήριξε πολύμορφα τον δίκαιο αγώνα μας.

 Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που έδωσαν το αγωνιστικό παρόν τους για 25 μέρες στο ΜΠΛΟΚΟ που στήθηκε στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ. Ο δίκαιος αγώνας για την επιβίωσή μας δέχτηκε πολύμορφες επιθέσεις από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης γιατί με όλες τους τις δυνάμεις στηρίζουν την πολιτική που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια και ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά.

Ο αγώνας αυτός δεν ήρθε από το πουθενά. Προέκυψε μέσα από μια δραστηριότητα που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα από συζητήσεις και από συσκέψεις σε χωριά και ήταν καρπός του πανελλαδικού συντονισμού της μικρομεσαίας αγροτιάς από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Συλλογικά και σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση από τους περσινούς αγώνες, αποφασίσαμε την έναρξη των κινητοποιήσεων στις 23 Γενάρη. Συλλογικά πάλι αποφασίσαμε ότι ο κύκλος αυτών των κινητοποιήσεων κορυφώθηκε με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 14 Φλεβάρη που συμμετείχαμε και οργανώθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Εξ άλλου κάθε αγώνας έχει και ένα χρονικό ορίζοντα.

Από το αγώνα αυτό βγήκαν τα εξής συμπεράσματα:

  • Αποδείχτηκε ότι ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος γιατί απέναντί μας έχουμε: τα καρτέλ και τους επιχειρηματικούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Το κράτος που με την άμεση και έμμεση φορολογία και τα άλλα χαράτσια «τρυγάει» το ισχνό εισόδημά μας. Τις Τράπεζες που με τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια διογκώνουν τα χρέη μας κι όταν δεν μπορούμε να τα ξεπληρώσουμε θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια. Τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα που θέλουν να μας διώξουν από την παραγωγή, να πάρουν για “ένα κομμάτι ψωμί” τη γη μας και τα ζώα μας. Την πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν.

  • Αυτά που κερδίσαμε με τον συντονισμένο πολυήμερο και σκληρό αγώνα στις περσινές με διάφορους τρόπους μας τα παίρνουν πίσω και συνολικά είναι υπό αμφισβήτηση όσο υλοποιείται η ΚΑΠ της ΕΕ και όσο παραμένει κίνητρο της παραγωγής των αγροτικών προϊόντων το κέρδος και όχι οι διατροφικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

  • Δεχτήκαμε επίθεση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ψηφίσει το 3 Μνημόνιο που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από διάφορα φασιστοειδή της Χ.Α. ότι πουλάμε τον αγώνα γιατί φοβούνται τον οργανωμένο, συντονισμένο και σωστά προσανατολισμένο κίνημα. Το μόνο κίνημα που μπορεί να έχει έστω και δύσκολα κάποιες κατακτήσεις.

  • Φάνηκε ο ύπουλος ρόλος εκείνων των δυνάμεων που ενώ συνεχώς επικαλούνται την ενότητα όταν αναπτύσσεται ένας οργανωμένος και συντονισμένος αγώνα προτιμούν να στήνουν αδύναμα και σκόρπια μπλόκα θέλοντας να υπονομεύσουν και να ξεστρατίσουν τον αγώνα από την πορεία διεκδίκησης των αιτημάτων επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Είναι οι «πρόθυμοι» των διαλόγων της κυβέρνησης με περιεχόμενο πως θα υλοποιηθεί καλύτερα η ΚΑΠ.

  • Έγινε ένα ακόμη βήμα προς την κοινή συμμαχία με τους εργάτες και τους αυτοπασχολούμενους που επιδιώκουμε αφού ο αντίπαλός μας είναι κοινός.

  • Είναι ανάγκη να σταθεροποιήσουμε τα βήματα που έχουμε κάνει ήδη με την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων αγροτικών συλλόγων και με την δημιουργία νέων προχωρώντας άμεσα και τις αντίστοιχες διαδικασίες για την ανασύσταση της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων.

Η οργάνωση η ενότητα με βάση τα συμφέροντά μας, η συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοπασχολούμενους, ο ανυποχώρητος αγώνας μέχρι να φτάσουμε αυτό που παράγουμε να το κάνουμε εμείς κουμάντο είναι ο φάρος που θα φωτίζει την από δω και πέρα δράση μας. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την συμμετοχή μας την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Κιλκίς στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Άρτας και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ που στήριξαν έμπρακτα και πολύμορφα τον δίκαιο αγώνα μας.

ΑΡΤΑ 16/2/2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΑΡΤΑΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων : Μεγαλώνει η λίστα με οργανώσεις που συμμετέχουν στη κινητοποίηση 29/3 στο Υπ Εργασίας

29/3 διαδηλώνουμε «Να κατοχυρωθεί εδώ και τώρα με νομό η προστασία των επαγγελματιών στην περίπτωση ασθένειας» Συνάδελφοι Οι...

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγ/τος Δωδ/σου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Προγραμματισμός δράσης σωματείου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Μάρτη  2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο  το Διοικητικό Συμβούλιο...