Ομιλία στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 17 Μάη του Προέδρου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι συναδέλφισες

Τη προηγουμένη βδομάδα η ολομέλεια του Ελεγκτικού συνεδρίου προχώρησε σε μια απόφαση κόλαφο για τους συναδέλφους συμβασιούχους που χωρίζεται σε τρία σκέλη

Το πρώτο σκέλος βγάζει παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων.

Το δεύτερο σκέλος καλεί τους επιτρόπους να σταματήσουν να υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής

Και το τρίτο καλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους να επιστρέψουν όλους τους μισθούς που έλαβαν από τη παράταση και μετά. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν στους δήμους με παράταση για μεγαλύτερο διάστημα των 24 μηνών.

Τους καταγγέλλουμε είναι απαράδεκτοι.

Χθες πραγματοποιήσαμε μαζική, μαχητική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου με 3ώρη συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης δηλώσαμε στη κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και με τους δύο υπουργού το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως υποταγμένη στη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτό που επιζητούν είναι να πάρουν τη συναίνεση μας, τη συγκατάθεση μας για τη νέα βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν. Είχαν το θράσος να μας πουν ότι προέχουν να περάσουν τα μέτρα και η αξιολόγηση με τους θεσμούς και μετά θα δούμε το πως θα τακτοποιηθεί ένα κομμάτι που είναι «μακροχρόνιοι» συμβασιούχοι. Και αυτό δεν θα πιάσει όλους. Αποκρύπτοντας από τους εργαζόμενους ότι το πέρασμα της δεύτερης αξιολόγησης είναι αυτό που φέρνει απολύσεις.

Τους καταγγέλλουμε. Ένας είναι ο σκοπός και ο στόχος τους το πως θα μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, θέλουν να αποψιλώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό, να τις υποβαθμίσουν ουσιαστικά προκειμένου να τις χαρίσουν στο μέλλον στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Άλλωστε η υπουργός Γεροβασίλη μας το δήλωσε ευθαρσώς. Κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ένωσης είναι να δοθούν στους επιχειρηματίες η καθαριότητα , η φύλαξη αλλά και η σίτιση. Για αυτό και έχουν αφήσει αλώβητη όλη την αντεργατική νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην ίδια ρότα κινείτε και η πλειοψηφία των δημάρχων. Όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούν μέχρι κεραίας τη πολιτική των κυβερνήσεων. Συναγωνίζονται με τη κυβέρνηση στο ποιος θα υλοποιήσει πιο άμεσα την αντεργατική πολιτική. Παρέα μαζί με τη κυβέρνηση κατάντησαν τους δήμους σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς λεηλάτησης του λαϊκού εισοδήματος.

Καμιά εμπιστοσύνη και στις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΟΕ ΟΤΑ. Στη ΧΘΕΣΙΝΉ πρόταση μας στο Γεν. Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ για να ενισχύσουν τη αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση αυτοί για ακόμα μια φορά επέλεξαν τη διάσπαση. Έβαλαν κινητοποίηση μια άλλη την επόμενη βδομάδα. Είναι βέβαια και αυτοί που μέχρι και σήμερα και παρά τη λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης και των δημάρχων εξακολουθούν να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους. είναι οι ίδιοι που όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσαν σε κινητοποιήσεις στήριξης της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση. Απαιτούμε να σταματήσει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει τους συναδέλφους. εδώ και τώρα να φέρει νομοθετική ρύθμιση όπου θα μετατρέπει τις συμβασεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω

Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τους συναδέλφους συμβασιούχους οι υπηρεσίες των δήμων δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα μας στη Μόνιμη και σταθερή δουλειά και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μας στηρίξουν γιατί μας αφορά όλους.

Τους καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου αλλά και να δώσουν δυναμική μαχητική παρουσία στη πανελλαδική συγκέντρωση στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εμείς έχουμε τη δύναμη. χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

 

 

 

Περισσότερα

Ομιλία του N. Μαυροκέφαλου, Μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Σήμερα, η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού, της εργατιάς, της αγροτιάς, των φοιτητών και των...

Δήλωση του Μ. Βαλωμένου, Προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτ. Υπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

Γιατί στις 28 Φλεβάρη Απεργούμε; Συνάδελφοι,την Τετάρτη έχουμε Απεργία. Το σωματείο μας πήρε απόφαση και καλεί...

Δήλωση του Θ. Φιλιππή, Προέδρου Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την Απεργία

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς....