Οι διώξεις των στελεχών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται

Δημοσιεύτηκε στις

Οι διώξεις των στελεχών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται. Για ακόμη μια φορά οι εισαγγελικές αρχές στην υπηρεσία της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Παραμονές εκλογών η κυβέρνηση μαζί με μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την απόπειρα καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Αξιοποιούν τη γνωστή μήνυση  του κόμματος «Δράση» του επιχειρηματία Στ. Μάνου σε βάρος του ΠΑΜΕ με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες, επειδή στέκεται στην πρωτοπορία των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Σε αυτήν κατηγορείται το ΠΑΜΕ και τα στελέχη του ως «ένοχα» για μια σειρά πανελλαδικές κινητοποιήσεις εργαζόμενων και άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ανάμεσα σε αυτές οι κινητοποιήσεις  στις 21 Απρίλη 2010 στον τουρισμό – επισιτισμό στα πλαίσια της Πανελλαδικής Πανεργατικής 48ωρης Απεργίας.

Ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με αυτή τη γραμμή, η εισαγγελική αρχή καλεί τα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργο Πέρρο, Χρήστο Κατσιώτη, Θόδωρο Κούτρα να δικαστούν  με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες γιατί βρέθηκαν μαζί με το συνδικάτο τουρισμού – επισιτισμού και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, King George και Athens Plaza να δίνουν την μάχη και σ’ αυτούς τους χώρους για να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, να απαγορευτούν οι απολύσεις και για την διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων.

Το ΠΑΜΕ δηλώνει για άλλη μια φορά προς κάθε κατεύθυνση, ότι κανένας εκφοβισμός, κανένας εκβιασμός, καμία δίωξη, δεν πρόκειται να το οδηγήσουν να υποστείλει τη σημαία του δίκαιου αγώνα της εργατικής τάξης. Θα συνεχίσει ανυποχώρητα την πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέχρι να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν, που σήμερα τον ιδιοποιείται η τάξη που εκπροσωπεί ο Μάνος.  Να είναι σίγουροι ότι το ταξικό κίνημα, τα στελέχη του δεν πρόκειται να φοβηθούν, να κάνουν πίσω. Πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουν την οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης, όπως χρόνια τώρα κάνουν.

Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν μαζικά στα ταξικά συνδικάτα, να αποκρούσουν την κυβερνητική και κρατική καταστολή και αυταρχισμό, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. 

 

 

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...