Οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ολοκληρώθηκαν

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο χαιρετίζει τη συμμετοχή των 2.973 εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του, που δυνάμωσε την οργάνωση και μεγάλωσε το κύρος του στον κλάδο του επισιτισμού, τουρισμού και ξενοδοχείων στην Αττική.

Η προσέλευση στις κάλπες από μεγάλους χώρους δουλειάς ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα ενός ισχυρού κλαδικού σωματείου που συντονίζει τον αγώνα επιχειρησιακών σωματείων, παραρτημάτων και επιτροπών αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Οι χιλιάδες νέοι και νέες από μικρά και μεγάλα επισιτιστικά καταστήματα που οργανώθηκαν στο Συνδικάτο τους το τελευταίο διάστημα, κόντρα στην ηττοπάθεια και στην αδιαφορία που σπέρνει η κυβέρνηση και τα συνδικαλιστικά της στηρίγματα, αποτελούν την εμπροσθοφυλακή στην οργάνωση της πάλης ενάντια στο μέλλον που ετοιμάζουν στην εργαζόμενη νεολαία. Το γεγονός ότι αψήφησαν στις περισσότερες περιπτώσεις την εργοδοτική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απειλές προκειμένου να μην εγγραφούν στο Συνδικάτο, να μην συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του, αναδεικνύει πως ο ταξικός προσανατολισμός της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, η δουλειά στους νέους εργαζόμενους και στις σχολές του κλάδου φέρνει αποτελέσματα στην δύσκολη και γεμάτη εμπόδια πορεία για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών αποτελούν όμως κι ένα ισχυρό ράπισμα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που ξεπέρασε τον εαυτό του, αφού μην μπορώντας να ανατρέψει την ταξική γραμμή του Συνδικάτου καλούσε σε αποχή από τις εκλογές προετοιμάζοντας παράλληλα σωματείο-παραμάγαζο των μεγαλοξενοδόχων. Οι περιπτώσεις όπου προσπάθησαν τα εργοδοτικά συνδικαλιστικά στελέχη να εμποδίσουν την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών ή τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές, με τη συμβολή της εργοδοσίας όπως στο ξενοδοχείο Athens Plaza, στο Καζίνο της Πάρνηθας, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, στο ξενοδοχείο Τιτάνια και αλλού, είναι χαρακτηριστικές της προσπάθειάς τους να πλήξουν την οργάνωση και ενότητα του κλάδου. Οι εργαζόμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους απομόνωσαν, υπερασπίζοντας το Συνδικάτο, την ταξική του πορεία και δράση. Οι ελάχιστοι που λύγισαν στις απειλές που έφταναν μέχρι την απόλυση και οι ακόμη λιγότεροι που πίστεψαν στις συκοφαντίες όσων είναι ταγμένοι στα συμφέροντα των μεγάλων τουριστικών ομίλων, σύντομα θα συνταχτούν με την πλειοψηφία του κλάδου, αφού η λύση βρίσκεται στην ενότητα και την αλληλεγγύη, στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Η νέα Κεντρική Διοίκηση και οι διοικήσεις των Παραρτημάτων θα συγκροτηθούν άμεσα, για να οργανωθεί χωρίς χρονοτριβή ο αγώνας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο με την πραγματοποίηση 48ωρη Απεργίας.

 

ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚH ΕΦΟΡΕΥΤΙΚH ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...