ΟΕΚΙΔΕ : Να μην περάσει η νέα άγρια φοροληστεία. Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση προχωρά από ώρα σε ώρα σε κατάθεση, στην Βουλή, του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος και σε νέα φοροληστεία. Αφαιρεί ότι απέμεινε από το εισόδημα και τα δικαιώματα μας.

Πετσοκόβουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, παλιές και νέες. Μειώνουν ακόμα και πάνω από το μισό (50%) τα ποσοστά αναπλήρωσης σε σχέση με σήμερα και ο συντάξιμος μισθός που θα υπολογίζεται θα είναι πολύ χαμηλότερος από της τελευταίας πενταετίας που ισχύει.

Καταργούν ουσιαστικά την 15ετία αφού για την κατοχύρωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος και της “εθνικής” σύνταξης των 384 ευρώ απαιτούνται 6.000 ημέρες ασφάλισης που μοιάζει άπιαστο όνειρο για τους εργαζόμενους του κλάδου με την ανεργία, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την εποχικότητα κ.α. .

Εξαπολύουν νέα φοροεπιδρομή με μείωση του αφορολόγητου, νέα φορολογική κλίμακα, μόνιμη ειδική “εισφορά αλληλεγγύης”, αύξηση του ΦΠΑ και ο κατάλογος της αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος δεν έχει τέλος.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ.

Ακολουθούν τα κόκκινα δάνεια για τα σπίτια των εργαζομένων και των ανέργων, οι ομαδικές απολύσεις, η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και ενώ όλα αυτά δεν είναι προσωρινά αλλά μόνιμη θηλιά, ο πόλεμος δεν έχει σταματημό, ετοιμάζουν τα επόμενα.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας, υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας από τις θυσίες δίχως τέλος. Επιβάλλεται να πάρουμε θέση  μάχης στην αναμέτρηση για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

 

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη 48ώρη απεργία.

Είναι ώρα οργανωμένα και με αποφασιστικότητα να δείξουμε τη δύναμη μας, να σηκώσουμε τείχος στην  επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και εργοδοσίας.

Οι βιομήχανοι κόπτονται για να πιαστούν οι στόχοι του μνημονίου, τα ταξικά προς όφελος τους μέτρα τα θεωρούν «ένα το κρατούμενο», ως επενδυτική ευκαιρία.

Στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας θα ανυψώσουν την κερδοφορία τους, την ανάπτυξη προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μπροστά στο τσουνάμι φόρων για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενος και τη φτωχή αγροτιά η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογίες που απαλλάσσει τους βιομήχανους από το φόρο στο φυσικό αέριο και τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις από την καταβολή προστίμων ακόμα και για λαθρεμπόριο.

 Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Κανείς να μην αποπροσανατολιστεί από την τακτική της κυβέρνησης. Υπηρετεί τη στρατηγική των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στέλνουν σε εμάς τον λογαριασμό, να πληρώνουμε και τα κέρδη και την κρίση των εκμεταλλευτών μας.

Κανείς να μην φοβηθεί για τη σταθερότητα της αντιλαϊκής λαίλαπας. Το αντίθετο, με πείσμα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες, αυτή πρέπει να είναι η δική μας έγνοια.

Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που υπονομεύει τον αγώνα με τις θέσεις και τη στάση της. Χαρακτηρίζει την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης ως μια απλή φορολογική επίθεση. Την ίδια ώρα τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών ακονίζουν τα νύχια τους.

 Ø     Να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.

Ø     Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία που λεηλάτησαν τα ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση.

 

Δεν αιφνιδιαζόμαστε, γνωρίζουμε ότι έχουν συμφωνήσει στα μέτρα του 3ου μνημονίου οι υποστηρικτές της ΕΕ και των μονοπωλίων και ετοιμάζονται να βγάλουν κ’ άλλα από τα συρτάρια τους.

Έχουμε αρκετή πείρα πλέον για να μας κοροϊδεύουν ωμά ότι η διαπραγμάτευση, οι αντιθέσεις των μονοπωλιακών ομίλων, του ΔΝΤ με την ΕΕ δεν έχουν από χέρι αντιλαϊκά αποτελέσματα. Λένε ψέματα, καλλιεργούν το φόβο, τη μοιρολατρία, ψεύτικες ελπίδες για να περάσουν τα νέα μέτρα.

Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε με ανυποχώρητους ταξικούς αγώνες. Δεν μας τη χάρισε κανείς.

Μόνο αν χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη μας θα έχουμε αποτελέσματα για εμάς. Υπολογίζουν τις κινητοποιήσεις μας όπως έγινε φανερό όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό φοβούνται.

 Αξιοποιούν την καθυστέρηση για να κουράσουν και να τρομοκρατήσουν. Εμείς να αξιοποιήσουμε κάθε ώρα που μένει ώστε κάθε σωματείο του κλάδου να οργανώσει τη συμμετοχή, την κινητοποίηση των εργαζομένων από κάθε χώρο δουλειάς.

Είναι αδίστακτοι, χρησιμοποιούν κάθε μέσο και τακτικισμό προκειμένου να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους, να φέρουν εις πέρας τη βρώμική δουλειά.

Επιδιώκουν άκρα του τάφου σιωπή για να περάσουν τα νέα μέτρα. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη σφαγή με σταυρωμένα τα χέρια. Όλοι μια γροθιά. Όλοι στον αγώνα. Να αποτελέσουν οι μέρες που απομένουν, αν τολμήσουν να φέρουν τα μέτρα στη βουλή, μέρες αγωνιστικής λαϊκής ανάτασης για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας, για τη διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει.

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...