Νικητές επιστρέφουν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης μετά από 165 ημέρες σκληρού ταξικού αγώνα

Δημοσιεύτηκε στις

Εμείς οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης, έπειτα από 165 ημέρες αταλάντευτου, σκληρού ταξικού αγώνα με την εργοδοσία και τους υπηρέτες της βγαίνουμε από αυτή τη μάχη νικητές.

 Βγαίνουμε νικητές γιατί παρά τις προσπάθειες του εργολάβου και της ΕΕΑΑ, να κάμψουν το μέτωπο των εργαζομένων που σφυριλατήθηκε στην απεργία του 2012, παρά τις προσπάθειες να πετάξουν στην ανακύκλωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας για φτηνότερο και υποταγμένο εργατικό δυναμικό, εμείς σταθήκαμε στο ύψος μας και παλέψαμε όπως μάθαμε να κάνουμε, μαζί με το σωματείο μας, την ΕΙΥΗ και τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.

 Ο αγώνας αυτός αφήνει παρακαταθήκη. Είναι αγώνας υποδομής για τους αγώνες που θα ρθουν. Είναι αγώνας που ήρθε να γκρεμίσει συθέμελα λογικές του «τίποτα δε γίνεται», του «είναι νόμος, αφού ψηφίστηκε τελείωσε», του «κρίση έχουμε, δουλειά να ναι και ότι να ναι».

 Είναι αγώνας που αποδεικνύει ότι ακόμα και μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και υποχώρησης, όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι, οργανωμένοι, με συνελεύσεις, με επιτροπή μέσα στο χώρο δουλειάς, με το σωματείο τους σωστά προσανατολισμένο στον αγώνα, τότε μπορούν να υπάρχουν νίκες.

 Όπως εμείς είχαμε στο πλευρό μας το σωματείο μας και το ΠΑΜΕ, την στήριξη και την αλληλεγγύη που δεχτήκαμε από εκατοντάδες σωματεία, φορείς, μεμονωμένους εργαζόμενους, αγρότες ,φοιτητές κ.α έτσι και η εργοδοσία είχε τους δικούς της συμμάχους. Είναι πολύ σημαντικές οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (συνεχίζει τις πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων) που επιτρέπει και προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα στο σκουπίδι αλλά που κυρίως γιατί το δικό της νομοθετικό οπλοστάσιο χρησιμοποίησε η εταιρία για να επιτεθεί στους εργαζόμενους.

 Έχει ευθύνη και η τοπική διοίκηση (παρά το όργιο των δημοσιευμάτων για τοπικούς σωτήρες) καθώς παρότι δήλωνε αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων, στην πράξη δεν ασκούσε πίεση ούτε στον εργολάβο ούτε στην ΕΕΑΑ και σέρνονταν πίσω από τις εξελίξεις ανάλογα με τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις που ασκούσαμε στα Δημοτικά Συμβούλια. Έχει ευθύνη και η πλειοψηφία στη Διοίκηση του ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ – ΜΕΤΑ – ΕΜΕΙΣ) όπου απουσίαζε πλήρως από τον αγώνα αυτό.

 Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς οι εργαζόμενοι της ανακύκλωσης νικητές για ακόμα μια φορά, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να έρθουν μαζί μας , να οργανωθούν στα σωματεία τους, στο δρόμο του αγώνα, για υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικές συμβάσεις στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών μας και κάλυψης των σύγχρονων αναγκών μας.

 Πρώτος σταθμός μας, δεν μπορεί να είναι άλλος από την προετοιμασία και επιτυχία της 48ωρης απεργίας, όταν το ασφαλιστικό έκτρωμα που χαντακώνει τις ζωές όλων μας πάει στη βουλή.

 ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ – ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙΣ

 Σωματειακή επιτροπή εργαζομένων του εργοστασίου Ανακύκλωσης

της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

 

 

 

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...