Να μην κλείσει κανένα γραφείο των ΕΛΤΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Τα σχέδια της διοίκησης των ΕΛΤΑ (ΔΗΜΑΡ) και της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, έχουν από καιρό εκπονηθεί και σήμερα εφαρμόζονται με γρήγορους ρυθμούς.

Ήταν πέρσι τέτοιο καιρό που η κυβέρνηση ανακοίνωσαν την απόφαση για ένταξη των ΕΛΤΑ στο ΤΑΙΠΕΔ και ξεπούλημα στους ιδιώτες μέχρι και το 100% του οργανισμού.

Τα σχέδια αυτά ενισχύει και η στάση των κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΠΟΣΤ. Πρόσφατη είναι η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν με παραπέρα μείωση αποδοχών. Συμφώνησαν επίσης με τη συρρίκνωση του προσωπικού, το κλείσιμο γραφείων, τις μεταθέσεις δεκάδων συναδέλφων από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη. Είναι συμφωνίες και ρυθμίσεις που στρώνουν διάπλατα το δρόμο για την επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου σε επενδύσεις και στο χώρο των ΕΛΤΑ.

Αυτά τα σχέδια εξυπηρετούν:

  • Η κατάργηση των αναγκαίων θέσεων εργασίας σε όλη τη λειτουργική δομή των ΕΛΤΑ. Στη διανομή, στη συναλλαγή, στη διαλογή, στις διαβιβάσεις.
  • Το κλείσιμο δεκάδων γραφείων συναλλαγής και διανομής στην περιφέρεια, στερώντας την πρόσβαση σε λαϊκά στρώματα του λαού μας, στους ξομάχους και τους συνταξιούχους, τους ανήμπορους, τους επαγγελματίες, στις υπηρεσίες ταχυδρομείου που έχουν ανάγκη. Η παροχή των συντάξεων, η συναλλαγή των επαγγελματιών με την καθημερινή διακίνηση μικρών ποσών, η εξυπηρέτησή τους με τις αντικαταβολές. Η διακίνηση και επίδοση των δεμάτων, η επίσκεψη του ταχυδρόμου στις απομακρυσμένες περιοχές και ορεινούς όγκους της πατρίδας μας για την επίδοση και διακίνηση της αλληλογραφίας, θα γίνουν πανάκριβο εμπόρευμα και αμφιβόλου ποιότητας παροχές από τους ιδιώτες. Η πλήρης απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς από 1/1/13, ενισχύει την παραπέρα δράση των ιδιωτικών ταχυδρομείων, αφού το βασικό πλεονέκτημα των ΕΛΤΑ της αποκλειστικότητας της επιστολής των 50 γραμ. καταργήθηκαν προς όφελός τους.
  • Το κράτος στερεί σήμερα από τα ΕΛΤΑ σαν «φορέας παροχής καθολικών υπηρεσιών» των ανάλογων κονδυλίων, πράγμα που σε καμία περίπτωση δε θα ισχύει όταν οι ιδιώτες πατήσουν το πόδι τους στον οργανισμό. Οι υποσχέσεις του διευθύνοντος συμβούλου ότι «δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος» μπορεί να εκληφθεί μόνο ως λόγια χωρίς αντίκρισμα. Η καθημερινή μείωση των οργανικών θέσεων στον οργανισμό. Η μείωση των αμοιβών του προσωπικού που ξεπερνούν το 35%. Ο «ανταγωνισμός» στην ταχυδρομική αγορά που με τη «μαύρη» εργασία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα μείωσης του εργατικού κόστους, αποτελούν βασικές αποδείξεις ότι η πολιτική των απολύσεων και στα ΕΛΤΑ, όπως και σε όλο το δημόσιο τομέα είναι θέμα χρόνου και προτεραιοτήτων στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε., επιχειρηματικών ομίλων.

Κανένας εφησυχασμός, καμία αυταπάτη. Τώρα καθολική ενιαία απάντηση όλων των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από αυτή την αντεργατική λαίλαπα.

Οι ταξικές δυνάμεις στα ΕΛΤΑ καλούν σε συναγερμό όλους τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα. Να μην περάσουν τα σχέδιά τους. Κάθε λαϊκή επιτροπή, κάθε μαζικός φορέας να ξεσηκωθεί και να αποτρέψει το κλείσιμο των γραφείων των ΕΛΤΑ. Να εναντιωθεί στις απολύσεις και στις μεταθέσεις εργαζομένων. Η πολιτική αυτή έχει έδρα τις Βρυξέλλες, την Ε.Ε. και τα γραφεία του ΣΕΒ – μεγαλεμπόρων εν Ελλάδι.

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...