Νίκη των απεργών της Leroy Merlin, στην Τουρκία. Ευχαριστήρια επιστολή στο ΠΑΜΕ.

Δημοσιεύτηκε στις

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η απεργία στη Leroy Merlin στην Τουρκία έληξε με νίκη έπειτα από διάρκεια 16 ημερών.

Ο εργοδότης ανταποκρίθηκε στα αιτήματα μας και κατέληξαν σε συλλογική σύμβαση.

Πετύχαμε η σύμβαση να έχει διάρκεια τρία χρόνια, , με εξασφαλισμένη προστασία της εργασίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των μελών του συνδικάτου. Επίσης καταφέραμε σημαντική αύξηση των μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Το πιο σημαντικό, είναι ότι καταφέραμε μια νίκη στην πρώτη απεργία, που πραγματοποιήθηκε στα εμπορικά καταστήματα στη Τουρκία.

Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως αυτή η νίκη ανήκει όχι μόνο στους εργαζόμενους της Leroy Merlin και στο Sosyal-Is, αλλά σε όλους όσους στήριξαν τον αγώνα.

Με αυτή την έννοια, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αλληλεγγύη σας. Η στήριξη και η αλληλεγγύη σας μας ενθάρρυνε και ενίσχυσε την πίστη μας μέχρι την νίκη. Η στήριξη και η αλληλεγγύη σας, έδειξε στον εργοδότη ότι όσο οι εργάτες έχουν διεθνή στήριξη δεν μπορούν να νικηθούν.

Επίσης θέλουμε να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η αρχή, ο αγώνας μας συνεχίζετε εργαζόμενους στο εμπόριο και ειδικά για τους εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους στα πολυκαταστήματα, τα “νέα” εργοστάσια του κλάδου του εμπορίου.

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...