Νέα μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διεθνιστική Αλληλεγγύη προς το ΠΑΜΕ και τους αγώνες της εργατικής τάξης της Ελλάδας είναι μια ακόμη απόδειξη της σημασίας που έχει για το εργατικό κίνημα της Ελλάδος αλλά και διεθνώς να παίρνουν τα συνδικάτα επίκαιρες και μαχητικές πρωτοβουλίες που να εκφράζουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης. Αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα νέα μηνύματα από Συνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού που επικροτούν την δράση του ΠΑΜΕ για το ζήτημα της Ανεργίας και εκφράζουν την στήριξη τους για την επιτυχία τόσο του Συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη, όσο και για την Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου. Νέα Μηνύματα ήρθαν από

 

Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ινδίας-BEFI

«…είμαστε βέβαιοι ότι ο τωρινός σας αγώνας θα δυναμώσει το κίνημα της εργατικής τάξης της Ελλάδος για την κοινωνική αλλαγή. Εκ μέρους των εργαζομένων των Τραπεζών της χώρας μας εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στον αγώνας σας και ευχόμαστε η πρωτοβουλία της 1η Νοέμβρη να έχει επιτυχία. Σας μεταφέρουμε τον χαιρετισμό μας σε όλους τους συμμετέχοντες στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.»

 Γενική Ένωση Εργαζομένων Παλαιστίνης

«Εκ μέρους της ΓΕΕΠ και εκ μέρους όλων των εργαζομένων της χώρας μας θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη μας σε σας και στον αγώνα σας. Επιβεβαιώνουμε την στήριξη μας στους αγώνες των Ελλήνων εργατών για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και κοινωνική ασφάλιση, και στεκόμαστε δίπλα σας στον αγώνα για ελευθερία ενάντια στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και όλα τα εργαλεία του. Σας ευχόμαστε επιτυχία στον αγώνα σας και ικανοποίηση των αιτημάτων σας.»

 Ένωση Εργαζομένων στην Πρόνοια-Εκπαίδευση-Εμπόριο Τουρκίας- SosyalIs

«Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η εργατική τάξη της Ελλάδος θα βρεθεί στους δρόμους την 1η Νοέμβρη για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ και ότι προετοιμάζεται για Γενική Απεργία στις 27 του Νοέμβρη. Πιστεύουμε ότι στην εποχή της παγκόσμιας αλλά και τοπικής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, η ελληνική εργατική τάξη δεν παλεύει μόνο ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που επιβάλλονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, το ΔΝΤ και την ΕΕ, αλλά οι ηρωική εργατική τάξη της Ελλάδος καλεί για παγκόσμιο ξεσηκωμό των εργατών όλου του κόσμου για να σταματήσουμε την αντεργατική επίθεση. Σε αυτό το πλαίσιο και η SosyalIs από την Τουρκία στηρίζει με όλη της την καρδιά το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο και την Γενική Απεργία όπου καλεί το ΠΑΜΕ και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την εργατική τάξη της Ελλάδος. Σύντροφοι, μπορεί να μας χωρίζει μια θάλασσα, όμως να είστε σίγουροι ότι θα ακούσουμε τα τραγούδια των Ελλήνων εργαζομένων. Να είστε σίγουροι ότι τα βήματα των Ελλήνων εργατών στην Αθήνα, θα τα νιώσουμε στην πλατεία Ταξιμ στην Κωνσταντινούπολη. Να είστε σίγουροι, ότι αργά η γρήγορα η νίκη θα είναι δική μας!»

 Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Κατασκευές-Γυαλί-Κεραμικά Πορτογαλίας-FEVICCOM

«Η FEVICCOM εκφράζει την αλληλεγγύη της με την δίμηνη καμπάνια του ΠΑΜΕ για την Ανεργία και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Η FEVICCOM καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ που είναι ο ουσιαστικός εκπρόσωπος των συμφερόντων του συνδικαλιστικού κινήματος της εργατικής τάξης της Ελλάδος, να παλέψουν μαζί με τους Πορτογάλους εργαζόμενους για Δικαιοσύνη. Η FEVICCOM πάντοτε αγωνιζόταν και αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς αδικία απέναντι στους εργάτες και τους ανέργους, και για αυτό υποστηρίζουμε τα αδέρφια μας στην Ελλάδα σε αυτόν τον αγώνα που θεωρούμε και δικό μας! Ζήτω το ΠΑΜΕ και οι Έλληνες εργάτες!»

 Η Διεθνής Συνδικαλιστική Ένωση των Συνταξιούχων της ΠΣΟ- ITU P & R

«Η ITU P & R της ΠΣΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της και την υποστήριξή της για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα κατά της ανεργίας και ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας. Χαιρετίζουμε τις μαχητικές προσπάθειες για την πραγματοποίηση του Πανελλαδικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2014, στην Αθήνα και χαιρετίζουμε τη συμμετοχή περισσότερων από 844 οργανώσεων από συνδικάτα, ομοσπονδίες, τους αγρότες, τις γυναίκες και τις οργανώσεις νέων από όλη την Ελλάδα. Επίσης, υποστηρίζουμε σθεναρά την γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου του 2014.

Η Διεθνής Συνδικαλιστική Ένωση των Συνταξιούχων της ΠΣΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της με το ΠΑΜΕ, με τους ηρωικούς Έλληνες εργαζόμενους και με τους εργαζομένους από όλο τον κόσμο που παλεύουν και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στον καπιταλισμό.»

 Η Ένωση Γυναικών Βραζιλίας-CMB

«Η CMB εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας ενάντια στην ανεργία. Ένα άμεσο αποτέλεσμα της οικονομίας της χώρας από τον ιμπεριαλισμό μέσα από τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και την πολιτική λεηλασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαιρετίζουμε τη μαχητική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, εκατοντάδων συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, των φοιτητικών οργανώσεων, κ.λπ., οι οποίοι θέλουν να βάλουν ένα τέλος στα δεινά του ελληνικού λαού και θα διαδηλώσουν την 1η Νοεμβρίου…Εμείς, οι γυναίκες της Βραζιλίας στηρίζουμε την κινητοποίηση της 1ης Νοέμβρη και πιστεύουμε ότι με την καθοδήγηση του ΠΑΜΕ οι εργάτες, οι νέοι και ο λαός γενικά θα νικήσουν λέγοντας ΟΧΙ στις μειώσεις μισθών, ανθυγειινές συνθήκες εργασίας, λέγοντας ΝΑΙ στις κοινωνικές παροχές, για Δωρεάν-Δημόσια Υγεία, για Δουλειά για όλους»

 Η Ένωση Εργατών Κούβας- CTC

«Το εργατικό κίνημα της Κούβας στηρίζει τον αγώνα του ΠΑΜΕ για αξιοπρεπείς δουλειές και για την κάλυψη των απωλειών και άδικων μειώσεων στους μισθούς που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η CTC εκφράζει την στήριξη της στον αγώνα σας και την καμπάνια σας για δουλειά και καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Είμαστε σίγουροι ότι, όπως πάντα, τα ελληνικά συνδικάτα και εργαζόμενοι θα πετύχουν.»

 

 

 

Περισσότερα

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Βραζιλία(ΦΩΤΟ)

Στη Βραζιλία στις 1 και 2 Μάρτη συνεδριάζει το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ για...