Νέα μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της Καμπάνιας για την Ανεργία αναγνωρίζονται ως σημαντικές δράσεις για το διεθνές εργατικό κίνημα, σημαντικές οργανώσεις του οποίου, που εκπροσωπούν δεκάδες εκατομμύρια εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, εκφράζουν τόσο την αλληλεγγύη τους με τις δράσεις του ΠΑΜΕ, όσο και την καταδίκη των διώξεων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Μηνύματα Αλληλεγγύης με το ΠΑΜΕ και στήριξης του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη έστειλαν επίσης οι οργανώσεις,:

 

Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βιετνάμ-VCGL

«Παρακολουθούμε τον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας, των συνδικάτων και των λαϊκών στρωμάτων για την προστασία των δουλειών και ενάντια στην Ανεργία. Υποστηρίζουμε σθεναρά ότι η εργασιακή ασφάλεια, η αξιοπρεπής ζωή και μισθός είναι βασικά, νόμιμα και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Βιετνάμ θα ήθελε να σας εκφράσει την σθεναρή της αλληλεγγύη και υποστήριξη με τον αγώνα σας και σας εύχεται κάθε επιτυχία.»

 

Συνομοσπονδία Ενωμένων Εργατικών Κογκρέσων Ινδονησίας-KASBI

«Η Συνομοσπονδία KASBI από την Ινδονησία εκφράζει την συντροφική της Αλληλεγγύη με το ΠΑΜΕ και όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που προετοιμάζουν το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ενάντια στην Ανεργία για την 1Η Νοέμβρη, με την συμμετοχή πάνω από 700 συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, μαθητικών οργανώσεων, γυναικών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Πιστεύουμε ότι το πανελλαδικό συλλαλητήριο θα είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του εργατικού κινήματος της Ελλάδας αλλά και διεθνώς. Έχουμε εμπιστοσύνη στην γενναιότητα και αγωνιστικότητα του κινήματος των Ελλήνων εργαζομένων ενάντια στον καπιταλισμό που αποτελεί έμπνευση στους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια με το κάλεσμα Γενικής Απεργία στα τέλη του Νοέμβρη δείχνουν την σταθερότητα της εργατικής τάξης της Ελλάδος στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.»

 

Εθνική Ομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Λιβάνου- Fenasol 

«εκφράζει την στήριξη της στην αγωνιστική πρωτοβουλία σας. Επίσης ανακοινώνουμε την στήριξη μας σε όλους τους εργαζόμενους, μαθητές, γυναίκες και αγρότες, σε όλες τις αγωνιζόμενες λαϊκές δυνάμεις της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν την βάρβαρη οικονομική κρίση και υποστηρίζουμε τα αιτήματα σας που θεωρούμε βάσιμα. Επίσης καταγγέλλουμε όλες τις επιθέσεις ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στις δομές του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδος. Εκ μέρους των Λιβανέζων εργαζόμενων και σας πληροφορούμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε όλες σας τις δράσεις του αγώνα σας.»

 

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στις Κατασκευές

«Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στις Κατασκευές, εκ μέρους εκατομμυρίων εργαζομένων στις κατασκευές και στην επεξεργασία Ξύλου, από όλες τις ηπείρους σας μεταφέρει αγωνιστικό, ταξικό χαιρετισμό στο ΠΑΜΕ και στα μέλη του και χαιρετίζει την απόφαση τους για οργάνωση πανελλαδικής καμπάνιας με συλλαλητήρια, συσκέψεις κτλ για το ζήτημα της ανεργίας και για να απαιτήσουν Δουλειά με Δικαιώματα, Μέτρα Προστασίας για τους Ανέργους και Μισθό ώστε ο καθένας να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς.

Η Ανεργία είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του Κεφαλαίου και των Μεγάλων Επιχειρήσεων ενάντια στην εργατική Τάξη, χωρίζοντας τους εργαζομένους, καλλιεργώντας την ξενοφοβία και το ρατσισμό, προσπαθώντας να χτυπήσει το ηθικό και να ακινητοποιήσει τους εργαζόμενους…Η Γραμματεία μας εκφράζει την αλληλεγγύη της με το ΠΑΜΕ και την πρωτοβουλία του, η οποία θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας στα τέλη Νοέμβρη.»

 

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στο Δημόσιο

«καλωσορίζει και εκφράζει αλληλεγγύη με τον αγώνα του ΠΑΜΕ για το ζήτημα της ανεργίας και ποιοτικής εργασίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Συλλαλητήριο που οργανώνεται την 1η Νοέμβρη. Είμαστε βέβαιοι ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει η ελληνική εργατική τάξη. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι αίτημα ειδικά του ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού κινήματος η παύση της ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης συνδικαλιστών, όπως συμβαίνει με τους συντρόφους Άκη Αντωνίου, Πέτρο Πουντίδη και Γιώργο Βασιλάκη, των οποίων το μόνο «έγκλημα» ήταν το να αγωνίζονται και να οργανώνουν τους εργαζόμενους στην πάλη για τα δικαιώματα τους»

 

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...