ΜΑΣ : Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 4 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των οικογενειών μας που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και τη μείωση των μισθών.

Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%, ενώ η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% την τελευταία τριετία.

Ποιος βγαίνει κερδισμένος από όλα αυτά;

Σίγουρα ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ που πάμε σε νοσοκομεία-επιχειρήσεις, και σχηματίζουμε ουρές πίσω από τα γκισέ πληρωμών.

ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ που ξαναπληρώνουμε για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες. Τα έχουμε ήδη πληρώσει! Έχουν ξεζουμίσει την οικογένειά μας με τη φορολογία, το ΦΠΑ και τα χαράτσια. Κι από όλα αυτά δεν μας επιστρέφουν ουσιαστικά τίποτα πίσω σε υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας, παρά ένα «βασικό πακέτο παροχών» που δεν φτάνει ούτε για «ζήτω»!

Κερδισμένες είναι οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτούς θέλει να εξυπηρετήσει και το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, και οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υπάρχουν.

Όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται είναι προς όφελος των επιχειρηματιών. Είναι με συνταγές της ΕΕ, προωθούνται παντού, σε όλες τις χώρες.

Έχεις πείρα!

Αν τυχόν έχεις περάσει από νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα είναι αρκετό για να καταλάβεις πόσο… καλό έκαναν οι συγχωνεύσεις και η κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και κλινών. Η αναμονή στα επείγοντα, η νοσηλεία πάνω στα ράντζα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Το φιλότιμο των υγειονομικών δεν επαρκεί για να γιατρέψει καθημερινά εκατοντάδες και χιλιάδες ασθενών, όταν το κράτος στερεί τα αναγκαία μέσα, σε υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό κ.ά. Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων καταλαβαίνεις ότι η βαρβαρότητα θα απογειωθεί!

Το συμπέρασμα είναι ένα: Κυβέρνηση-ΕΕ-πλουτοκρατία κάνουν τα πάντα προκειμένου να βγουν από την κρίση με τις επιχειρήσεις ενισχυμένες και εμάς εργαζόμενους που θα δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο!

 Σκέψου τι γίνεται αντίστοιχα στις σχολές μας…

 Μετά από την ψήφιση του νόμου πλαίσιο και την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης, έρχεται η σύνταξη των νέων Οργανογραμμάτων και των νέων Εσωτερικών Κανονισμών Λειτουργίας. Οι αλλαγές αυτές στόχο έχουν τη μετατροπή των ΑΕΙ – ΤΕΙ σε επιχειρήσεις και εμάς τους φοιτητές σε πελάτες, την πλήρη προσαρμογή της έρευνας, του περιεχομένου σπουδών και των αποφοίτων, στις ανάγκες των μονοπωλίων για περισσότερα κέρδη.

 ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Δεν θα αφήσουμε τον 21ο αιώνα κανέναν να παίζει με τις ζωές ανθρώπων που δεν έχουν ένα 5ευρω να δώσουν για να μπουν στο «δημόσιο» κατά τα άλλα νοσοκομείο! Παλεύουμε για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!

Απαιτούμε:

  • Ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης σε Υγεία – Παιδεία. Έξω οι επιχειρήσεις!
  • Ενιαίο,  αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκή υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη, πλήρη και  αποκλειστική  απασχόληση,  να  εξοπλιστούν  και  να  εφοδιαστούν  με  επαρκές  υγειονομικό προσωπικό  και  να  μετατραπούν  σε  αποκλειστικά  δημόσια  και  δωρεάν  Κέντρα  Υγείας.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών  ταμείων  από  τον  κρατικό  προϋπολογισμό.  Να  καταργηθούν  οι  πληρωμές  των ασθενών,  κάθε  ισοδύναμο  μέτρο  καθώς  και  η  επιχειρηματική  δράση  στην  Υγεία.
  • Μαζικές  προσλήψεις  μόνιμου  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  επιστημονικού  και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία, όλων των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστικά  μέτρα  προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού  εργασίας και  τεχνικού  ασφάλειας.
  • Να  πληρωθούν  άμεσα  όλα  τα  δεδουλευμένα  σε  όλους  τους  κλάδους.  Να  καλυφθούν  οι απώλειες  στους  μισθούς  και  πλήρη  ασφαλιστικά  δικαιώματα.
  • Να  σφραγιστούν  ΤΩΡΑ  τα  βιβλιάρια  όλων  των  ανασφάλιστων,  να  καλυφθούν  όλοι  οι εργαζόμενοι  στα  «κοινωφελή  προγράμματα»  και  στα  προγράμματα  μαθητείας  ή  πρακτικής  άσκησης.
  • Σταθερό  5ήμερο  –  6ωρο  –  30ωρο.  Μία  εφημερία  την  εβδομάδα  για  τους  γιατρούς.
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ΑΕΙ-TEI από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών, όχι στα ψίχουλα που δίνονται και φέτος μόνο μειώθηκαν κατά 28%.
  • Να μην πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για να σπουδάσουμε!
  • Το πτυχίο να είναι μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς το συνεχές κυνήγι πιστοποιητικών, δεξιοτήτων, μεταπτυχιακών επί πληρωμή κλπ για «μια θέση στον ήλιο». Δωρεάν μεταπτυχιακά που να οδηγούν σε παραγωγή νέας γνώσης. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429€ για τους νέους κάτω των 25 χρονών. Δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.

 

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΡΙΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...