Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Τώρα είναι ώρα συλλογικής δράσης και ανυποχώρητου αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δημοσιεύτηκε στις

Είμαστε πολλοί οι φοιτητές που δεν αντέχουμε να βλέπουμε στις ειδήσεις των 08:00 το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που αφού γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών, εγκλωβίζονται στη χώρα μας σε άθλιες συνθήκες παίζοντας κυριολεκτικά τη ζωή τους κορόνα γράμματα.

Είμαστε πολλοί, είμαστε από την ίδια πλευρά όλοι εμείς που θέλουμε να μάθουμε την επιστήμη μας, το επάγγελμά μας και ανυπομονούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που μάθαμε. Που θέλουμε να προσφέρουμε στο λαό μας και τη χώρα μας και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων. Που θέλουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Είμαστε πολλοί οι φοιτητές που δεν ανεχόμαστε την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων και προχωρά στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου, σαρώνοντας κάθε ασφαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα που μας είχε απομείνει.

Δίνουμε παρόν στο «μεγάλο μάθημα» για τη ζωή που μας αξίζει. Η θέση μας βρίσκεται, στον συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματα μας στις σπουδές και τη ζωή.

Για τους πολλούς φτώχια, πόλεμοι, προσφυγιά…

και για τους λίγους κέρδη και χλιδή

Δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένοι άνθρωποι που γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους, πνίγονται στο Αιγαίο, στοιβάζονται σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης (“hot spots”) χωρίς την στοιχειώδη κρατική μέριμνα.

 Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: 10.000 χαμένα κυριολεκτικά μικρά παιδιά στο δρόμο τους για την Ευρώπη, 50.000 ξεριζωμένοι πρόσφυγες εγκλωβίζονται στη χώρα μας, χιλιάδες νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο!

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των προσφύγων, οι ευθύνες της δεν κρύβονται: συμμετέχει όπως και οι προηγούμενες στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπογράφει και εφαρμόζει τις αποφάσεις της Ε.Ε. που μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και το Αιγαίο και υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών.

Το θράσος της ελληνικής κυβέρνησης και των παππαγάλων του συστήματος ξεπερνάει κάθε όριο. Μας παρουσιάζουν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως «σωτήρες». Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου: Οι πόλεμοι των ΝΑΤΟ-Ε.Ε. ξερίζωσαν τους λαούς από τις πατρίδες τους!

 Από το Αφγανιστάν (2001), το Ιράκ(2003), τη Λιβύη (2011) μέχρι και τη Συρία τα κανόνια των ιμπεριαλιστών μοίραζαν αίμα και ξεριζωμό για χιλιάδες, για να εξασφαλίσουν πλούτη για τα αφεντικά.

 Η πολιτική που καταστρέφει τις ζωές αυτών των ανθρώπων με βόμβες ρημάζει τις σπουδές και το μέλλον μας με μνημόνια και μέτρα!

Μαζί με την αλληλεγγύη που οργανώνεται αυτό το διάστημα από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα από τη νεολαία και το λαό, να στείλουμε μήνυμα: Αλληλεγγύη θα πει αντίσταση στην πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. που για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων ξεριζώνει λαούς, επιτίθεται στο παρόν και το μέλλον μας.

Αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα σταματήσουν την επίθεση στα δικαιώματα μας. Ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα επίθεση προχωρά σε κατάργηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οδηγώντας μας στους “καρχαρίες” της Ιδιωτικής Ασφάλισης, δηλαδή πρόληψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο για όσο το αντέχει η τσέπη μας. Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, κατασχέσεις σπιτιών.

 

Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμίσουν και άλλο τις σπουδές μας, να βάλουμε πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη. Πληρώνουμε ήδη ένα σκασμό λεφτά για αναλώσιμα, εργαστηριακά υλικά, συγγράμματα. Οι ελάχιστες εστίες που υπάρχουν μαραζώνουν και συνεχώς υποβαθμίζονται. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα μαθήματα μας πραγματοποιούνται σε «τριτοκοσμικές» συνθήκες σε αίθουσες που δεν χωράμε ή χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, ή μέσα στη βρώμα λόγω έλλειψης καθαριότητας!!!

 

Όλοι σε ετοιμότητα! Ετοιμάζεται νέα επίθεση στις σπουδές μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πώς όχι μόνο καλεί στον διάλογο για την παιδεία όλους τους προηγούμενους Υπ. Παιδείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά συνεχίζει την επίθεση στις σπουδές μας και από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι: Νέες περικοπές στα βιβλία που δίνονται δωρεάν, μέχρι και σκέψεις για δίδακτρα έπεσαν στο τραπέζι του «διαλόγου», πλήρες ξεπούλημα της περιουσίας των Ιδρυμάτων μας, νέο «αριστερό» σχέδιο Αθηνά κ.α.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πηγαίνουν στράφι οι προσπάθειές μας να πάρουμε πτυχίο και να βρούμε δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάσαμε.

Κυβερνήσεις- Ε.Ε. όλα αυτά τα χρόνια θέλουν από τα Πανεπιστήμια να βγάζουν ημιμορφωμένο και φθηνό επιστημονικό δυναμικό, να γινόμαστε το «καύσιμο» για τις μηχανές των κερδών των μονοπωλίων.

 

 

Σήμερα πάνω από 25% των νέων είναι άνεργοι, 500.000 δουλεύουν με 300 ευρώ, 800.000 δουλεύουν «μαύροι» ανασφάλιστοι, ενώ το 70% δουλεύει με ατομικές συμβάσεις μειωμένες τα τελευταία χρόνια κατά 40%.

Η δική μας «κόλαση» είναι «παράδεισος» για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για αυτό την δική μας ανασφάλεια για το μέλλον την ονομάζουν «ανταγωνιστικότητα».

 

Κυβέρνηση-ΕΕ- Κεφάλαιο είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε στα «αυγά μας»! Την τελευταία κουβέντα θα την πούμε εμείς στον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης!!!

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους γονείς μας και τα αδέρφια μας τους μαθητές! Η συμμαχία μας με όσους πλήττονται είναι η πραγματική απάντηση στην ενιαία επίθεση κεφαλαίου, κυβερνήσεων, Ε.Ε., ΔΝΤ.

 

 

Στοχεύουμε τον πραγματικό ένοχο την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Για τα συμφέροντα βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών ρημάζουν οι κυβερνήσεις τις σπουδές και το μέλλον μας. Για τα ίδια συμφέροντα διεξάγουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ξεριζώνουν λαούς.

 

 

Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας, οργανωνόμαστε σε κάθε έτος και τμήμα, συζητάμε στις συνελεύσεις μας, διεκδικούμε συλλογικά τις σύγχρονες ανάγκες μας.Ο καθένας μόνος του είμαστε χαμένοι από χέρι, μαζί ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.

 

 

  • Συλλέγουμε σε κάθε έτος, εργαστήριο και αμφιθέατρο είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, παίρνουμε αντιπολεμικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες μέσα στις σχολές μας στις 21 Μάρτη παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού!

  • Δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!

  • Οργάνωση φοιτητικών συλλαλητηρίων, ενάντια στην επίθεση στις σπουδές και τα δικαιώματα μας!

  • Κλείνουμε τις σχολές μας και συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νέο ασφαλιστικό έγκλημα στη βουλή!

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...