Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού : Συνάδελφε στην Τράπεζα Αττικής. Ενημερώσου. Μη μένεις απαθής. Οργανώσου στο σωματείο σου.

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφε στην Τράπεζα Αττικής

 

Ενημερώσου. Μη μένεις απαθής. Οργανώσου στο σωματείο σου.

Σε αυτή την επίθεση, κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος. Κανείς απολυμένος!

 

Η «εθελούσια έξοδος», είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο συμφέρει μόνο την εργοδοσία

 

Αυτοί που θα φύγουν

  • Απολύονται «οικιοθελώς» υπακούοντας στον εκβιασμό, στην ανασφάλεια, στον φόβο για τα χειρότερα που θα έρθουν

  • Mε την αποζημίωση θα πάρουν ίσως ανάσα, αλλά αυτή αργά ή γρήγορα θα χαθεί στην χοάνη των δανείων, των χαρατσιών και των φόρων

  • Όσοι θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη θα την βλέπουν να μειώνεται συνεχώς από τους αντιασφαλιστικούς νόμους της Βουλής

  • Όσοι θα περιμένουν την συνταξιοδότηση τους, ρισκάρουν, καθώς η εργοδοσία δηλώνει καθαρά ότι δεν προσφέρει καμιά εγγύηση. Η εμπειρία δείχνει ότι μπορεί και να γίνει λάθος στην εκτιμώμενη ημερομηνία ή να αλλάξουν εκ νέου οι όροι και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, πράγμα ανοιχτό με τις συνεχείς ανατροπές που επιδιώκουν κυβερνήσεις – κεφάλαιο –ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στην Ιταλία 390.000 ασφαλισμένοι βρέθηκαν χωρίς εργασία και χωρίς σύνταξη με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

 

Εμάς όλους που μένουμε πίσω

  • Μας καταδικάζει σε μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας μας με καρότο ένα μισθό πείνας και με μαστίγιο την ανεργία με την οποία ήδη βασανίζουν το λαό μας

  • Μας τιμωρεί με χαμηλότερους μισθούς και λιγότερα εργασιακά δικαιώματα για να μπορέσει η τράπεζα να γίνει περισσότερο «ανταγωνιστική», δηλαδή να αυξήσει ακόμη περισσότερο την κερδοφορία στις δικές μας πλάτες

  • Μας αφήνει με συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που για τον «δικό μας καλό» είναι πρόθυμες να συμφωνήσουν σε νέες συμβάσεις με μείωση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων ώστε να «διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας». Και όμως, αντίστοιχες υποχωρήσεις στο παρελθόν όχι μόνο δεν ανέτρεψαν την πορεία της χειροτέρευσης της ζωής των εργαζομένων, αλλά αντίθετα η εργοδοσία γίνεται πιο επιθετική, όπως και σήμερα που έρχεται ανοικτά και εκβιάζει συναδέλφους με το επιχείρημα «πάρε την αποζημίωση ή απολύεσαι».

 

Συνάδελφε,

 

Η στάση εργασίας πρέπει να έχει καθολική συμμετοχή!

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 

Προτείνουμε:

  • Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ να γίνει ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλων των εργαζομένων για να αποφασίσουμε την παραπέρα στάση μας.

 

  • Τη Δευτέρα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της Τράπεζας!

  Σε καλούμε να συγκρουστείς με το φόβο και την ανασφάλεια. Η «υπομονή» δε θα λύσει τα προβλήματά μας, ούτε και τα προβλήματα είναι προσωρινά. Βάλε μπροστά το συλλογικό συμφέρον και μην υποκύπτεις σε λογικές βολέματος και υποταγής.

Μην περιμένεις μάταια να βρεθεί λύση μόνο για εσένα, την στιγμή που πρέπει και μπορούμε όλοι μαζί να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς, τους γονείς, τους συγγενείς και τα παιδιά μας.

Η ανταγωνιστικότητα που θέλει η εργοδοσία σημαίνει μεγαλύτερη συσσώρευση κερδών, χωρίς κανένα όφελος για εμάς τους εργαζόμενους και το λαό.

Απέρριψε την εργοδοτική αντίληψη ότι η ζωή μας είναι «κόστος». Δεν είναι «φυσιολογικό», ούτε «αναγκαίο κακό», η ισοπέδωση των δικαιωμάτων σου και ό,τι βολεύει τα κέρδη τους.

 Συσπειρωνόμαστε στις γραμμές του ΠΑ.Μ.Ε. και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους που έχουν παρόμοια βάσανα. Δεν είμαστε μόνοι.

 

 

Μας φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι χωρίς τη δική μας δουλειά  ο μύλος των κερδών τους δεν γυρνά.

 Οργανωνόμαστε στο ταξικό «Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής». Το Σωματείο είναι κλαδικό και συνενώνει όλους τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό. Παλεύει με κριτήριο τις σύγχρονες αυξανόμενες ανάγκες μας. Ένα μαζικό και αγωνιστικό σωματείο, προσανατολισμένο στα πραγματικά προβλήματα μας, μπορεί και είναι όπλο στα χέρια μας.

 Όλοι εμείς που εργαζόμαστε για την τράπεζα Αττικής

 

Πρέπει να καταβάλουμε πως τα συμφέροντα της εργοδοσίας οδηγούν συνολικά σε μεγαλύτερη εκμετάλλευση μας. Η δική μας ατομική απραξία και ουδετερότητα είναι αυτή που δεν δίνει δυναμική στην οργανωμένη, συλλογική αντίδραση με βάση το ταξικό μας συμφέρον.

 

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...