Κλαδικό σωματείο προσωπικού Ιδιωτικών κλινικών Αθήνας- ενημέρωση για την απεργία στις 17/5

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάδελφοι,

 Οι κύριοι άξονες των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας την αντιλαϊκή συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ περιλαμβάνουν:

  •  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ : Από 1/1/2019 θα περικοπεί η προσωπική διαφορά και η μείωση στις συντάξεις θα φτάσει έως και 18%.
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ : Από 1/1/2020 μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.861 ευρώ από 8.636 που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η φορολογία θα ξεκινά από εισοδήματα 406 ευρώ το μήνα. Η επιβάρυνση θα κλιμακώνεται για όλα τα εισοδήματα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση ετήσιου εισοδήματος στα 10.000 ευρώ, ο φόρος από 250 ευρώ που είναι σήμερα εκτοξεύεται στα 900 ευρώ, με την επιβάρυνση να φτάνει στα 650 ευρώ, στο ύψος δηλαδή ενός μισθού..

  • ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ : Διατήρηση όλων των νομοθετικών προβλέψεων των μνημονίων, όπως κατώτερος μισθός 586 μεικτά, ενίσχυση ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.. Επιπλέον διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων (ομαδικές απολύσεις) με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση τους.

  • .ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ : Πώληση 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του 17% της εταιρείας. Ανοίγει ο δρόμος για εκποίηση και υδροηλεκτρικών μονάδων σε επόμενη φάση.

Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι όταν – μέσω των νέων μέτρων – επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τότε θα υπάρξουν αντίμετρα.

Τι σημαίνουν τα αντίμετρα. Όσο περίσσευμα θα δημιουργείται από τα πλεονάσματα, από την τεράστια δηλαδή θυσία του λαού, θα τροφοδοτεί απευθείας τους επιχειρηματικούς ομίλους με τη μορφή φοροαπαλλαγών, ελάφρυνσης των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, ενίσχυσης των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, της πάμφθηνης δηλαδή εργασίας.

Θυσία από το λαό, κερδοφορία για τους ομίλους. Αυτή είναι η συνταγή της ανάπτυξης.

Ξεκάθαρο είναι σήμερα, ότι μέτρα και αντίμετρα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι στις μονάδες της Ιδιωτικής Υγείας, έχουμε την εμπειρία, καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνει ανάπτυξη που βασίζεται στις ανάγκες της κερδοφορίας. Η ραγδαία αύξηση του όγκου εργασίας των τελευταίων χρόνων, που οφείλεται στην υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, οι επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ από τους ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας, συνοδεύονται από απολύσεις, από περικοπή μισθών και δικαιωμάτων, από εξαντλητική δουλειά, από έλλειψη προσωπικού, από πάμφθηνη εργασία.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται σημαίνει μεγαλύτερη κερδοφορία για τους ομίλους, ισχυρή ανταγωνιστική θέση, βασίζεται στα συντρίμμια εργατικών δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι,

Αναποτελεσματικοί δεν είναι οι αγώνες. Αναποτελεσματική είναι η προσδοκία ότι η αυξημένη κερδοφορία των επιχειρήσεων θα φέρει ευημερία των εργαζομένων. Αναποτελεσματική είναι η αναμονή να περάσει η κρίση, να έρθει η ανάπτυξη και να λυθούν αυτόματα τα προβλήματα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να δείξουμε την πραγματική δύναμη μας. Να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας, να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή επίθεση. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας, για να απαιτήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης.

Το σωματείο μας μετέχει, στην πανελλαδική απεργία της 17ης Μάη. Είμαστε σε ετοιμότητα για απεργία νωρίτερα, εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να αιφνιδιάσει και να φέρει για ψήφιση το πακέτο μέτρων σε νεώτερη ημερομηνία.

Για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας, καλούμε τους συναδέλφους σε

 Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 8 Μάη στις 5 μ.μ.

 

στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και Γ’ Σεπτεμβρίου 48β)

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...