Κεντρική Ομιλία Πρωτομαγιάς

Δημοσιεύτηκε στις

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες

Μετανάστες, πρόσφυγες

Νέοι και νέες

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Πρωτομαγιά του 36 στη Θεσσαλονίκη, τη ματοβαμμένη Πρωτομαγιά της ηρωικής Καισαριανής, μέχρι τις μέρες μας.

Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και την σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!

Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα!

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργάτες όλου του κόσμου! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας για της γης τους κολασμένους, τους μετανάστες, πρόσφυγες.

Δηλώνουμε την οργή μας για το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Μεσόγειο. Φονιάδες ληστές υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές!

Γέμισαν τη θάλασσα και τα σύνορα με ανθρώπινες ψυχές! Ο ιμπεριαλισμός διαπράττει το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις να απαιτήσουν: καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται!

Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών. Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν που μετατρέπουν τη χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών», εγκλωβίζοντας ανθρώπους.

Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν, ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.

Σήμερα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, προσπαθούν να ρίξουν στα μαλακά τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είναι αίσχος και ντροπή. Να τους δώσουμε απάντηση.

Γιατί μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τους κάνει να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωράει ο τόπος. Να τους αποκαλύπτει και να τους ξεμπροστιάζει παντού για το βρώμικο ρόλο τους, τι λένε, τι θέλουν, τι κάνουν σε βάρος του λαού και της προοπτικής του, ποια συμφέροντα ιστορικά και διαχρονικά εξυπηρετούν. Να τους πετάξει έξω από τα εργοστάσια, από τα σχολεία και τις σχολές, από τις εργατικές, λαϊκές γειτονιές. Να νιώθουν παντού ανεπιθύμητοι.

 

Συναγωνιστές

 

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας σε ακόμα χειρότερη κατάσταση επιβεβαιώνοντας το δίδαγμα ότι η εργατική τάξη από την εμφάνιση της μέχρι και σήμερα τίποτα δεν κέρδισε χωρίς το δικό της αγώνα, το νόμο της ταξικής πάλης, χωρίς τη δική της οργάνωση, χωρίς τη διαρκή αμφισβήτηση της δύναμης και της εξουσίας των αφεντικών.

Η πάλη για να ξημερώσει η εποχή που ονειρεύτηκαν οι εργάτες του Σικάγο συνεχίζεται. Μπορούμε σίγουρα να ζήσουμε καλύτερα. Δεν ταιριάζει στην τάξη μας η φτώχεια, η ανεργία, τα ψίχουλα με τα οποία θέλουν να μας μάθουν να ζούμε.

Βαδίζουμε τον 21ο αιώνα! 129 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγο και χιλιάδες άνθρωποι ζουν από τα συσσίτια στην Ελλάδα, πεθαίνουν αβοήθητοι. 400.000 δουλεύουν και δεν πληρώνονται για πάνω από 3μήνες. Εκατοντάδες χιλιάδες δουλεύουν ανασφάλιστοι, άλλοι χωρίς ΣΣΕ, χωρίς ωράρια, με απαγορευμένη συνδικαλιστική δράση! Το 1εκ έφτασαν οι άνεργοι! 1 στους 9 έχει επίδομα ανεργίας. Υγεία και παιδεία έγιναν εμπορεύματα πανάκριβα!

Όλα αυτά 129 χρόνια μετά την εργατική εξέγερση του Σικάγο, με τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης, της παραγωγής!

Αντί οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν περισσότερα, να ζουν καλύτερα, άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια το φαί.

Τέρμα στην ανοχή στην φτώχεια, στη χαμοζωή. Αγώνας Ρήξη Ανατροπή είναι ο μόνος δρόμος για να απαλλαγούμε από την ανεργία τη φτώχεια, τα μνημόνια.

Το σύστημα αυτό αναπνέει από τη φτώχεια και την εκμετάλλευση των λαών, από τους πολέμους, επιβεβαιώνοντας τον αδιέξοδο απάνθρωπο χαρακτήρα του. Η καταστροφή και η άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων είναι ο όρος της ανάπτυξης και της κερδοφορίας του. Έτσι και σήμερα, για να ανακάμψει από τη βαθιά παρατεταμένη κρίση του, φέρνει νέα δεινά, πιο άγρια μέτρα.

Αποδείχτηκε ότι ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ. όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε. του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους. Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.

Η επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 παραπέμπονται στο άγνωστο μέλλον. Την Κυριακή, τα μαγαζιά εξακολουθούν να είναι ανοιχτά, οι μεγαλέμποροι γιγαντώνονται, οι μικροί βάζουν λουκέτο και οι εργαζόμενοι υποφέρουν. Ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν είναι εδώ και όλοι οι άλλοι φόροι που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα. Η 13η σύνταξη ξεχάστηκε. Τα διόδια, το αφορολόγητο των 12.000 δεν αναφέρονται καθόλου. Οι καθαρίστριες ακόμα περιμένουν, τις εξαπατούν για μια θέση μερικής απασχόλησης, τις διαιρούν, σε δικές τους και τις άλλες, ετοιμάζονται να διώξουν από τη δουλειά χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είναι εδώ. Η τρόικα είναι εδώ, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί είναι εδώ. Το χρέος των μονοπωλίων που δεν δημιούργησε ο λαός αποπληρώνεται κανονικά και στην ώρα του.

Εδώ είναι και το μεγάλο κεφάλαιο που συνεχίζει να κερδίζει, η μεγαλοεργοδοσία που ότι ζητήσει το παίρνει χωρίς καθυστέρηση. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων δεν υπάρχει καμία ασάφεια, όλα είναι καθαρά. 500εκ δόθηκαν ταχύτατα για εξοπλιστικά στην γνωστή Αμερικάνικη εταιρεία όπλων.

4.000 επιχειρηματίες με έκτακτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου απαλλάχτηκαν από πρόστιμα και χρέη προς την εφορία και το δημόσιο που είχαν από φοροαπάτες και λαθρεμπόριο!

Την ίδια στιγμή πήραν για τις δόσεις στο ΔΝΤ τα λεφτά των ανέργων 225 εκ, τα αποθεματικά Νοσοκομείων, άδειασαν τις σχολικές επιτροπές, έβαλαν χέρι στα αποθεματικά όλων των ταμείων, Δήμων, περιφερειών, ασφαλιστικών ταμείων τους κόπους μιας ζωής.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ ξανά όπως κάνει εδώ και 16 χρόνια από τη γέννησή του, παίρνει την πρωτοβουλία παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργάτης καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.

Για ακόμα μια φορά φέρνουν νέα ματωμένη συμφωνία με νέα βάρη για το λαό, που θα φέρουν νέα κέρδη για τους επιχειρηματίες.

Ετοιμάζονται για μια «έντιμη» όπως τη λένε συμφωνία, που την συνοδεύουν με την πιο άτιμη προπαγάνδα!

Από το εμπόριο ελπίδας πριν τις εκλογές περνάνε τώρα ξανά στο εμπόριο φόβου όπως ακριβώς και οι προηγούμενοι, βαπτίζοντας πατριωτισμό την χρεοκοπία του λαού για τα κέρδη των εφοπλιστών, των τραπεζιτών των βιομηχάνων.

Αυτοί που βρίσκονται με φουσκωμένους λογαριασμούς στις λίστες των τραπεζών μιλούν για πατριωτισμό σε αυτούς που βρίσκονται στις λίστες ανεργίας!

Πόσες και πόσες φορές τα τελευταία χρόνια δεν ακούσαμε ξανά τα ίδια και τα ίδια; Κανείς να μην ξεγελαστεί. Αρκετά, ως εδώ! Να μην εγκλωβιστούμε στο ψευτοδίλλημα αν η εργατική τάξη θα χρεοκοπήσει με ευρώ η δραχμή.

Από την πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση στέλνουμε μήνυμα: Τέρμα πια στην κοροϊδία! Είμαστε έτοιμοι, αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Δεν αποδεχόμαστε το νέο μνημόνιο όπως και να το πουν! Δεν θα δουλεύουμε για ψίχουλα χωρίς ΣΣΕ, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς υγεία και παιδεία για τα παιδιά μας χωρίς προστασία των παιδιών και των γερόντων. Ξέρουμε ότι στην εργοδοσία έχει ανοίξει η όρεξη για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς. Το 45 % των εργαζόμενων έφτασε να αμείβεται με κάτω από 751ευρώ, όταν μόλις πριν δύο χρόνια ήταν το 17%. Η μερική απασχόληση αυξήθηκε 31%!

Επιδιώκουν τη χαριστική βολή στους κλαδικούς μισθούς, οι εργοδότες να είναι ελεύθεροι από εργατικά δικαιώματα στο χώρο δουλειάς. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης, πίσω από κλειστές πόρτες, καθυσηχάζουν τους εταίρους τους, ότι «το παλιό νομικό καθεστώς» θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Όμως οι εργαζόμενοι δεν είπαμε ακόμα την τελευταία μας κουβέντα.

Θα δώσουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα.

Παραμερίζουμε τις δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που δίνουν τα ρέστα τους για να βυθίσουν την ε.τ. και τα παιδιά της στη μοιρολατρία και την υποταγή.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία.

Όλοι στην οργάνωση, όλοι στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα! Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία των πλουτοκρατών.

Κανένας και καμιά να μην απογοητευτεί. Η μοιρολατρία είναι το όπλο των αφεντικών για να κρατούν στην φτώχεια τους εργάτες. Εμείς ξέρουμε ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς έχουμε το δίκιο.

Έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός φιλόδοξου στη σύλληψή του σχέδιο: στόχο τους έχουν, στη νέα συμφωνία λαιμητόμο, ο λαός όχι μόνο να μην αντιδράσει αλλά και να την πανυγυρίσει κιόλας. Ακόμα περισσότερο κάτω από εκβιασμούς και πρωτοφανή εκστρατεία τρόμου να την επιλέξει μέσω δημοψηφίσματος. Φιλοδοξούν να βάλουν το λαό να διαλέξει ο ίδιος το σχοινί που θα τον κρεμάσουν!

Οργανωμένα και σχεδιασμένα συνεχίζουν την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού τη στιγμή που φέρνουν νέο νομοσχέδιο σκούπα για ιδιωτικοποιήσεις, των λιμανιών, αεροδρομίων και παραμένουν στο τραπέζι τα εργασιακά, ασφαλιστικά οι ομαδικές απολύσεις, η εξίσωση προς τα πάνω του ΦΠΑ, για τη μεγάλη συμφωνία του Ιούνη.

Είναι προκλητικοί και αδίστακτοι! Έφτασαν μέχρι το σημείο να βάλουν τους καλοπληρωμένους παπαγάλους τους να λένε ότι το ΠΑΜΕ τώρα αντιδρά ενώ πριν απουσίαζε. Οι άνθρωποι των εργοδοτών, ο απεργοσπάστες τολμούν να πιάνουν στο στόμα τους τους χιλιάδες αγωνιστές των ταξικών συνδικάτων που απολύθηκαν για την πρωτοπόρα δράση τους. Μιλούν για το ΠΑΜΕ των αγώνων που αναγνωρίζεται από όλους τους τίμιους εργάτες οι θαμώνες των σαλονιών στο Τέξας, τη λίμνη Κόμο, αυτοί που υποδέχονται με δεξιώσεις τα ΝΑΤΟικά καράβια στον Πειραιά, οι τηλεδιασκεδαστές των αφεντικών με τα εκατομμύρια στην Ελβετία.

Θα μας ήθελαν κλακαδόρους σε συγκεντρώσεις που στηρίζουν την διαπραγμάτευση του κεφαλαίου. Χτύπησαν λάθος πόρτα. Τον κυβερνητικό συνδικαλισμό τον γνωρίζουν καλά, χρόνια τον έχουν υπηρετήσει ακόμα και όταν δεν ήταν στην κυβέρνηση. Μαζί διαδηλώνουν και σήμερα μακριά από τους εργάτες. Στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου, τους πετύχαμε μαζί την προηγούμενη βδομάδα να παζαρεύουν μαζί με τους βιομήχανους τους ξενοδόχους και τους μεγαλέμπορους.

Καθήκον και ευθύνη μας είναι να μην επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδια ενσωμάτωσης του κινήματος. Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός αλλάζει φορεσιά, προσαρμόζεται, όμως παραμένει ίδιος.

Η κυβέρνηση άλλαξε, οι μάσκες πέφτουν με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνοντας ότι η άρχουσα τάξη έχει πολλές εφεδρείες μπορεί να αλλάζει και να προσαρμόζει το πολιτικό της προσωπικό για να εξασφαλίσει να περάσουν οι σχεδιασμοί της με πιο εύκολο τρόπο κερδίζοντας χρόνο και κυρίως την αναμονή του εργατικού κινήματος.

Καμία αναμονή, όλοι στον αγώνα! Το οφείλουμε στα παιδιά μας για να μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια και να τους λέμε δεν τα προδώσαμε.

Έχουμε μεγάλη ανησυχία και αγωνία για τα παιδιά των εργατών, αυτών που είναι στα θρανία, αυτών που έχουν τελειώσει το σχολείο, το πανεπιστήμιο, στα νέα ζευγάρια που δεν μπορούν να ζήσουν η και να κάνουν οικογένεια. Η οργάνωση του αγώνα τους, η οργάνωσή τους είναι επιτακτική ανάγκη και πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Χιλιάδες νέα παιδιά μένουν καταδικασμένα στην ανακυκλωμένη ανεργία, στην 5μηνη κακοπληρωμένη ανασφάλιστη δουλειά για μικρό χρονικό διάστημα. Στα άθλια προγράμματα που δίνουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες, ψίχουλα στους άνεργους και διαλύουν ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα.

Έχουμε ακόμα μπροστά μας τους μακροχρόνια ανέργους. Εργαζόμενους που βρέθηκαν στην ανεργία σε μεγάλη ηλικία σε πραγματικό αδιέξοδο, χωρίς καμιά προοπτική, που κανείς δεν τους δίνει μεροκάματο, ανασφάλιστοι. Έχουν πληρώσει πιο ακριβά την κρίση και δεν έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν. Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα καταβάλουμε περισσότερα στην οργάνωση της πάλης. Αγώνας για την στήριξή τους. Ο χρόνος ανεργίας να είναι συντάξιμος, η επιδότηση να δίνεται σε όλους χωρίς προϋποθέσεις και να αυξηθεί.

Οργανώνουμε αγώνα για την εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της υγείας. Τα φθηνά σόου της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν το ότι ο κόσμος υποφέρει, μένει αβοήθητος αν δεν έχει να πληρώσει. Αγώνας για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καταργηθεί η γάγγραινα της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης.

Για μας πατριωτισμός και ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ είναι οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων που δίνουν μάχη για το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης για αξιοπρεπείς συντάξεις και αποτελούν παράδειγμα αντοχής!

Πατριωτισμός και Υπερηφάνεια είναι κάθε μεγάλος και μικρός αγώνας στους χώρους δουλειάς, η απεργία των χαλυβουργών, τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι αγώνες των ΕΒΕ.

Υπερηφάνεια είναι οι κινητοποιήσεις των φοιτητών σπουδαστών, των μαθητών για το δικαίωμα στην Παιδεία της νεολαίας γενικότερα.

Υπερηφάνεια είναι όταν η εργατική τάξη σηκώνει ανάστημα συγκρούεται με την εργοδοτική τρομοκρατία όταν βάζει τα συμφέροντα της τάξης της σε πρώτη προτεραιότητα

Υπερηφάνεια είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη στην πάλη των λαών.

Για μας πατριωτικό είναι ό,τι συμφέρει το λαό. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Είναι ανέντιμοι απέναντι στην εργατική τάξη

Σωματείο το σωματείο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γειτονιά τη γειτονιά, σχολή τη σχολή. Να μην αφήσουμε κανένα χώρο που να μην φτάσει το μήνυμα της συγκέντρωσής μας.

Δεν θα ζήσουμε στην ανέχεια. Αρκετά κράτησε η κοροϊδία.

Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις, συζητάμε και αποφασίζουμε. Η πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια δεν είναι μονόδρομος.

Η κλιμάκωση του αγώνα μας είναι πρώτιστο καθήκον για τα επόμενα βήματα μας. Προετοιμαζόμαστε. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συζητάμε, παίρνουμε μέτρα για να σηκώσει το μπόι της η τάξη μας, να απαντήσει αγωνιστικά στις όποιες συμφωνίες και μέτρα το επόμενο διάστημα.

Προετοιμαζόμαστε για απεργιακή απάντηση που να έχει μαζικά αποφασιστικά χαρακτηριστικά.

Δίνουμε τη μάχη για τις αμοιβές των εργαζομένων, για τις ΣΣΕ. Κεντρικό μας σύνθημα και στόχος: Αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη απωλειών τώρα. Αποκατάσταση ΣΣΕ τώρα! Από τις μειώσεις των τελευταίων χρόνων που επιβλήθηκαν με τους αντεργατικούς νόμους, οι κυβερνήσεις έκαναν δώρο στους εργοδότες 14 δισεκατομμύρια ευρώ! Μας έριξαν στη φτώχεια και στα χρέη. Δεν τα χαρίζουμε, τα διεκδικούμε, τα θέλουμε πίσω.

Ο αντίπαλος είναι καλά οργανωμένος και διαθέτει πολλά μέσα. Οι εργοδότες είναι ίδιοι και τώρα και πριν. Οι αξιώσεις τους ικανοποιούνται και με την προηγούμενη και με την τωρινή κυβέρνηση.

Απαιτεί να οργανωθούμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, απαιτεί γερή υποδομή. Υποδομή σημαίνει γερό συνδικάτο, που θα έχει στις γραμμές του, τους νέους, μετανάστες, γυναίκες που υποφέρουν από τη διπλή εκμετάλλευση. Θα συμμετέχουν όλα τα μέλη του θα παίρνουν ευθύνη, θα λένε τη γνώμη τους.

Συγκροτούμε γερά συνδικάτα, με στηρίγματα σε όλους τους χώρους δουλειάς, εργοστασιακά σωματεία, σωματειακές επιτροπές. Οργανωνόμαστε στις γειτονιές, συμμετέχουμε στις Λαϊκές Επιτροπές. Είμαστε μπροστά στον αγώνα σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε σκίρτημα εργαζομένων. Δημιουργούμε εστίες αντίστασης, διευρύνουμε, μαζικοποιούμε αυτές που υπάρχουν.

Οικοδομούμε αποφασιστικά τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία των εργατών με την Πανελλαδική Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ, την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Εδώ είναι η ελπίδα μας, εδώ η δύναμή μας. Με αυτή τη συμμαχία ο λαός μπορεί να γίνει πανίσχυρος. Να στηθούν τείχη προστασίας γύρω από τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, τους άνεργους στις γειτονιές, τους μικρούς ΕΒΕ, τη νεολαία.

Να προσανατολίσουμε καλύτερα τον αγώνα μας, ενάντια σε ΕΕ, εργοδοσία, στις δυνάμεις που τους στηρίζουν, με στόχο να πάρουμε στα χέρια μας αυτά που μας ανήκουν, δηλαδή όλα.

Αγώνας ενιαίος για έξοδο από την κρίση προς όφελός του λαού και όχι για να σωθεί η κερδοφορία των καπιταλιστών. Αγώνας  για έξοδο από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με προοπτική. Εμείς θέλουμε ένα κίνημα οργανωμένο παντού, που όχι μόνο θα αποκρούει την επιθετικότητα του κεφαλαίου, αλλά κίνημα που θα ανατρέψει τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Κίνημα όπου θα συμβάλλει η εργατική τάξη να απορρίπτει τα κηρύγματα για να βάλει πλάτη να ξελασπώσει το καπιταλιστικό σύστημα με μια νέα κυβέρνηση.

Κίνημα αποφασισμένο να τραβήξει μπροστά χωρίς ταλαντεύσεις.

Κίνημα διεθνιστικό που θα στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες όλης της εργατικής τάξης ανεξάρτητα από θρησκεία, φύλο, εθνικότητα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε την μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!

 

 

 

Περισσότερα

Ομιλία του N. Μαυροκέφαλου, Μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Σήμερα, η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού, της εργατιάς, της αγροτιάς, των φοιτητών και των...

Δήλωση του Μ. Βαλωμένου, Προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτ. Υπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

Γιατί στις 28 Φλεβάρη Απεργούμε; Συνάδελφοι,την Τετάρτη έχουμε Απεργία. Το σωματείο μας πήρε απόφαση και καλεί...

Δήλωση του Θ. Φιλιππή, Προέδρου Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την Απεργία

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς....