Κείμενο για το ασφαλιστικό για αξιοποίηση από τα συνδικάτα

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ η νεα παρέμβαση στο ασφαλιστικό!

 

Να μην τολμήσουν να ακουμπήσουν τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα!

Να ετοιμαστούμε ΤΩΡΑ για μεγάλο αγώνα!

Να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα!

Η κυβέρνηση μαζί με τα αρπαχτικά του μεγάλου κεφαλαίου, αμείωτα συνεχίζουν και ορμούν σε ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

 Καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης!

 Διαπράττουν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ένα έγκλημα σε βάρος όλων των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

 Η νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης, μας αφορά όλους, εργαζόμενους ή συνταξιούχους, νέους ή παλιούς ασφαλισμένους, γυναικες. Θίγουν τους πάντες!

 Το ασφαλιστικό δεν αφορά μονο τις συντάξεις! Είναι η προστασία των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα εργατικά ατυχήματα, η ασφάλιση των παιδιών μας, τα επιδόματα μητρότητας, ασθένειας. Συνδέεται άμεσα με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που συνεχώς υποβαθμιζονται.

 Εκτελούν εν ψυχρώ όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα!

Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις!

 Επιδιώκεται η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των ταμείων έρχονται νέα ασφαλιστικά μέτρα. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, πρόσθετες ριζικές περικοπές σε υγεία και πρόνοια.

 Να μην επιτρέψουμε τις εγκληματικές συνέπειες στη ζωή της νέας γενιάς!

Κανένας δε γλιτώνει! Στέλνουν την εργατική τάξη δεκάδες χρόνια πίσω!

 Να βγούμε στην αντεπίθεση, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και να διεκδικήσουμε ενιαίο, υποχρεωτικό, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  •  Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειων απο το κουρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  •  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.
  • Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο υψος που ηταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
  • Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες, όπως αναπηρίας, χηρείας.
  • Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς. Πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Αμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
  • Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις έκδοσης και απονομής των συντάξεων. Με την παράδοση των δικαιολογητικών να υπάρχει άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η τελική.

 Να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους τομείς.

  •  Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.
  • Κάλυψη όλων των αναγκαίων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων από το κράτος, χωρίς τον παραμικρό περιορισμό.
  • Να επιταχυνθεί η εξέταση ασθενών από τις υγειονομικές επιτροπές. Αμεση απονομή του αναπηρικού επιδόματος και της σύνταξης για τους ανασφάλιστους ΑμΕΑ.
  • Καμία περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες. Δωρεάν φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες.
  • Να σφραγιστούν τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανασφάλιστων ΑμΕΑ και χρονίως πασχόντων.
  • Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην ώρα τους. Καταβολή του επιδόματος και της σύνταξης σε όσους βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση, επανεξέταση ή έκδοση απόφασης.

 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

  •  Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας.
  • Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων.
  • Αμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

 Οδηγούν τους εργαζόμενους στην ατομική ιδιωτική ασφάλιση, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών. Ανοίγουν πάνω στις δικές μας πλάτες νέους δρόμους κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, κατεύθυνση αποφασισμένη και σχεδιασμένη εδώ και χρόνια στα πλαίσια της Ε.Ε.

Να μην περάσει η σπεκουλα που επιχειρούν περί χρεοκοπίας των ταμείων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ολα τα προηγούμενα χρόνια κορόιδευαν όταν με βάρβαρα μέτρα δήθεν έσωζαν το ασφαλιστικό σύστημα. Λεηλάτησαν εισφορές και αποθεματικά. Χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 50 δις.

Οι εργαζόμενοι δε έχουν καμία ευθύνη. Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που ευθύνονται για τα άθλια μεροκάματα, την εισφοροδιαφυγή, την ανεργία, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη μερική απασχόληση, την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων.

Η αντιασφαλιστική λαίλαπα μπορεί να ανατραπεί με οργανωμένη μαζική δράση παντού! Καλούμε το Συνδικαλιστικό κίνημα σε απεργιακή επιφυλακή!

Να μην επιτρέψουμε σε εργοδοσία και κυβέρνηση να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση που καταχτήθηκε με τους αγώνες και το αίμα της τάξης μας. Η κοινωνική ασφάλιση είναι λαϊκό δικαίωμα, δεν το διαπραγματευόμαστε, δεν το θυσιάζουμε στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

 Το χρωστάμε στον εαυτό μας, στις προηγούμενες και στις επόμενες γενιές!

Περισσότερα

30 Μάρτη – Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, Μέρα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης

Στις 30 Μάρτη, μετατρέπουμε την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης...

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ – Ευγαγγελισμό ενάντια στις φιέστες για τα επί πληρωμη απογευματινά χειρουργεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ευαγγελισμός ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης για...