Καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων για απόλυση εργαζομένου από κατάστημα της ACS Ζωγράφου

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 28 Δεκέμβρη η εργοδοσία του καταστήματος της ACS Ζωγράφου προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενου διανομέα με τη δικαιολογία των πολλών ημερών απουσίας μέσα στο χρόνο από τη δουλειά οι οποίες και προκαλούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του καταστήματος.

Η πραγματικότητα είναι πως ο συνάδελφος απ’ ότι φαίνεται όντως δημιουργούσε προβλήματα στην εργοδοσία με τη συνδικαλιστική του δράση. Οι περισσότερες ημέρες απουσίας που επικαλείται η εργοδοσία είναι ημέρες που ο συνάδελφος δεν πήγε στη δουλειά του ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμα του στην απεργία, το δικαίωμα του στην διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑ!

Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για παραπέρα «ξεζούμισμα» των εργατών με στόχο την κερδοφορία των μεγαλοεργοδοτών, στρώνει το έδαφος στην εργοδοσία του κλάδου, τον καλύτερο συνέταιρο της «πρώτης φορά αριστερά» βλέπε ΣΕΒ, να επιτίθεται με μεγαλύτερη λύσσα στα δικαιώματα μας. Το χτύπημα των συνδικαλιστικών και εργατικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία, η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης αποτελούν προϋπόθεση για τον στόχο τους και δεν διστάζουν να δείξουν τις προθέσεις τους. Μας θέλουν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και βεβαίως χωρίς να «κουνιέται φύλλο»!

Τα παραπάνω εξυπηρετούν και η απόλυση του συναδέλφου από την ACS, αλλά και αυτές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα τόσο από την SPEEDEX, άλλη μεγάλη εταιρεία του κλάδου, όσο και από τα ΕΛΤΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Το ΣΕΤΤΑ από την πρώτη στιγμή προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της απόλυσης και θα συνεχίσει μέχρι τέλους, για την επιστροφή του συναδέλφου στη δουλειά. Καλούμε τη Διοίκηση του επιχειρησιακό σωματείο της ACS να πάρει θέση, να παλέψει για τη δικαίωση του συναδέλφου. Έχει σοβαρές ευθύνες μιας και δεν κάνει μέλη του σωματείου τους συναδέλφους στα καταστήματα franchise. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε κινητοποίηση στις 22 Φλεβάρη 2017 και ώρα 09.30 στην Επιθεώρηση Εργασίας (Πατησίων 37 Αθήνα ). Καλούμε το ΔΣ του σωματείου τις ACS να πάρει αντίστοιχη απόφαση που να διευκολύνει τους συναδέλφους να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ! ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Απέναντι στις πρακτικές της εργοδοσίας, εμείς οι εργαζόμενοι να αντιτάξουμε τα δικά μας όπλα: την οργανωμένη συλλογική δράση! Κανένας μόνος του! Συσπειρωνόμαστε στο ΣΕΤΤΑ, οργανώνουμε την πάλη μας. Αυτά που έχουμε να θυσιάσουμε στον αγώνα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που χάνουμε όσο μένουμε άπραγοι. Η αταλάντευτη συντονισμένη δράση των εργαζομένων στον κλάδο για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας είναι υποχρέωση μας.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΟΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΤΑ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...