Καταγγελία της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στον κλάδο

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ της ομοσπονδίας μας καταγγέλλει στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους, την απόφαση-καταδίκη από το τριμελές εφετείο Λάρισας, με βαριές ποινές 8-12 μηνών φυλάκισης, 4 συνδικαλιστών (2 του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και 2 του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ν. Λάρισας), με την αναπόδεικτη κατηγορία για δήθεν άσκηση βίας από τον ένα καταδικασθέντα και για ηθική συνέργεια των άλλων τριών, που είναι και οι 4 εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΟΛΥΜΠΟΣ.

Η ποινή επιβλήθηκε γιατί τόλμησαν, να οργανώσουν την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στη Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, στις 4,5/2/2012, ενάντια στην επιβολή μείωσης από 16,2% έως 53% των μισθών των εργαζομένων.

Η εργοδοσία είχε στόχο να εκδικηθεί τους συνδικαλιστές για την απεργία και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, προκειμένου να μην αντιδράσει κανείς στο μέλλον σε κάθε αντεργατικό μέτρο που θα παίρνει.

Οι βαριές καταδίκες που επέβαλε στους 4 συνδικαλιστές, κατά πλειοψηφία (2:1) το τριμελές εφετείο, ουσιαστικά ισοδυναμούν με καταδίκη της ίδιας της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος, σε συνθήκες έντασης της αντεργατικής επίθεσης από την πλευρά της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που τσακίζει μισθούς, ΣΣΕ, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αποδεικνύεται ότι η Δικαιοσύνη, εκτός από αντικειμενικά ταξική, είναι και υποκειμενικά, στην πλειοψηφία της, αδιάφορη και εχθρική απέναντι στα προβλήματα και τις έγνοιες της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας.

Το Δ.Σ της ομοσπονδίας απαιτεί την διαγραφή όλων των ποινών σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους για την συνδικαλιστική τους δράση, το σταμάτημα κάθε δίκης και γενικότερα όλων των συνδικαλιστικών διώξεων, την ακύρωση των απολύσεων συνδικαλιστών και εργαζομένων για συνδικαλιστική δράση.

Καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί διατηρεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν κάνει καμία κίνηση για την παύση των συνδικαλιστικών διώξεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Το Δ.Σ της ομοσπονδίας καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους, να ατσαλωθούν ακόμη περισσότερο από τις διώξεις και καταδίκες και να προετοιμαστούν για νέους αγώνες, γιατί η επίθεση από κυβέρνηση, Ε.Ε και εργοδοσία θα συνεχιστεί, όπως και οι συνδικαλιστικές διώξεις.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...