Καταγγελία- Νέα εργοδοτικά εγκλήματα

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν περνά ημέρα που η εργατική τάξη της χώρας μας να μην πληρώνει βαρύ τίμημα στο βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου. 3 συνάδελφοί μας, ένας στη «ΛΑΡΚΟ», ένας συμβασιούχος εργάτης στη ΔΕΗ και ένας χειριστής γερανοφόρου στην Εύβοια δε θα ξαναδούν τις οικογένειές τους.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα στη βιομηχανία «ΛΑΡΚΟ», που μέσα σε μικρό διάστημα από το προηγούμενο θανατηφόρο, διαπράττεται. Ένας ακόμα, νέος σε ηλικία, εργαζόμενος χάνει τη ζωή του από έκρηξη στο καμίνι χύτευσης της επιχείρησης. Ένας ακόμα χαροπαλεύει και δυο είναι τραυματισμένοι. Το ΠΑΜΕ ήδη με κλιμάκιό του βρίσκεται στο χώρο εργασίας.

Το νέο έγκλημα φέρει τη σφραγίδα της εργοδοσίας της επιχείρησης και της κυβέρνησης, που στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση – παράδοση της «ΛΑΡΚΟ» στο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη του και όχι για την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων.

Καταγγέλλει τα νέα εγκλήματα και καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να απαιτήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να σταματήσει η εντατικοποίηση. Την τιμωρία της εργοδοσίας. Να καταδικάσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους με όλα τα μέσα ενάντια στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις και τις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Σαν απάντηση στα εργοδοτικά εγκλήματα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Μετάλλου έθεσαν θέμα κήρυξης 24ωρης απεργίας στον κλάδο.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Άμεσα Μέτρα τώρα στους χώρους δουλειάς για τον καύσωνα

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ             Ο παρατεταμένος καύσωνας που...

 28 Απρίλη Παγκόσμια Μέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Συναδέλφισσες,...

Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

Όλα τα συνδικάτα στους χώρους δουλειάς για την προστασία της υγείας των εργαζομένων κατά...