Καταγγέλλουμε την βελγικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρία Πληροφορικής COMΜSQUΑRE για την παράνομη απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την βελγικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρία Πληροφορικής COMΜSQUΑRE για την παράνομη απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής, Βασιλάκη Γιώργου. Μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς και αφού η ίδια η επιχείρηση ανέθετε επανειλημμένως στον συνάδελφο ακόμη και ταξίδια σε διάφορες χώρες, για να την εκπροσωπεί, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αποφάσισε ξαφνικά ότι «το όραμα της επιχείρησης δεν ταιριάζει με την δουλειά του» συναδέλφου. Μάλιστα, έκανε τον κόπο και ήρθε από το Βέλγιο ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Κος StefanEngels για να του το ανακοινώσει προσωπικά! Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να του προσφέρουν διπλάσια αποζημίωση για να αποδεχτεί την απόλυση!

Από την πλευρά μας λοιπόν, ενημερώνουμε και εμείς τον Κο γενικό και την πολυεθνική που εκπροσωπεί, ότι γνωρίζουμε πάρα πολλά για τα οράματα των πολυεθνικών, τα ζούμε στο πετσί μας, και σίγουρα, είναι κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων. Οφείλουμε, επίσης, να ενημερώσουμε την πολυεθνική ότι το ΣΕΤΗΠ, ακριβώς λόγο του ταξικού προσανατολισμού του, έχει βρεθεί αντιμέτωπο με πολλές προσπάθειες χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα και ποινικοποίησης της. Όμως τέτοια χτυπήματα δεν μας τρόμαξαν ούτε μας τρομάζουν. Απεναντίας με ακόμα περισσότερες δυνάμεις θα δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, από τις συνθήκες δουλειάς, μέχρι την υπεράσπιση των μισθών και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης. Τέλος ενημερώνουμε την πολυεθνική COMMSQUARE, τον Κο γενικό που ήρθε από το Βέλγιο και τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος ότι ο Νόμος για της συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα (Ν.1264/82) δεν άλλαξε ακόμα! Καταλαβαίνουμε ότι συγκυβέρνηση και τρόικα με την πολιτική που εφαρμόζουν έχουν αποθρασύνει την συμπεριφορά τους, αφού δίνουν «γη και ύδωρ» στα μονοπώλια, ως γνήσιοι εκπρόσωποί τους, όμως στη χώρα μας δεν είναι όλα τετελεσμένα. Και ακόμη περισσότερο, τα Συνδικαλιστικά Στελέχη του ΠΑΜΕ δεν ανήκουν στην κατηγορία των Συνδικαλιστών των συναλλαγών και των συμβιβασμών με την εργοδοσία.

Ο συνάδελφος Γιώργος Βασιλάκης είναι Γραμματέας του ΣΕΤΗΠ τα τρία τελευταία χρόνια και έχει διαδραματίσει πρωτοπόρο ρόλο στην οργάνωση της δράσης, όχι μόνο των συναδέλφων στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και στο σύνολο του κλάδου. Ως Γραμματέας του Συνδικάτου ήταν στην πρώτη γραμμή στις μάχες που δώσαμε για την υπεράσπιση θέσεων εργασίας, δικαιωμάτων, των ΣΣΕ για τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση στον κλάδο μας. Είναι εκπρόσωπος του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ και εδώ, παρά τον αρνητικό συσχετισμό, ακόμα αντιστεκόμαστε! Σε κάθε περίπτωση την τρομοκρατία θα την σπάσουμε με την δράση μας!

Τέτοια χτυπήματα, πάντα έπαιζαν το ρόλο του προπομπού για την προσπάθεια των εργοδοτών να ξηλώσουν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει στους χώρους δουλειάς. Καλούμε τους εργαζόμενους στην εν λόγω πολυεθνική, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου να καταδικάσουν την προσπάθεια χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης καινα συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας, Παπαρηγοπούλου 21, Αγία Παρασκευή, την Τρίτη 21/10 στις 11 το πρωί για μια πρώτη απάντηση..

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...