Κάτω τα χέρια από το Μαντζαβινάτειο – στελέχωση όλων των Νοσοκομείων και των δομών υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Ο λαός της Παλλικής και του Νομού βροντοφώναξε:

Κάτω τα χέρια από το Μαντζαβινάτειο –

στελέχωση όλων των Νοσοκομείων και των δομών υγείας

H Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων (ΕΚΚΙ, ΕΛΜΕΚΙ, Εν. Γονέων κλπ) με δεκάδες συμπολίτες μας, υλοποιώντας σήμερα το πρώτο βήμα του αγωνιστικού προγράμματος που αποφάσισε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Παλλικής στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου, πραγματοποίησε στις 21 Μαΐου πορεία από το μνημείο των ριζοσπαστών Ληξουρίου μέχρι το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Για άλλη μια φορά ο λαός της Κεφαλονιάς και της Παλλικής δεν αντιμετώπισε μόνο την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης (Δήμου και Περιφέρειας) απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά βρέθηκε και αντιμέτωπος με νέες μεθοδεύσεις και εμπόδια που έβαλαν οι εκπρόσωποί τους προκειμένου να αποτρέψουν την μεγάλη και μαζική πορεία προς το Μαντζαβινάτειο που είχε αποφασιστεί από φορείς και συλλόγους της πόλης. (Για πρώτη φορά στα χρονικά κατατέθηκαν στεφάνια στο δάπεδο της εκκλησίας και όχι στους Ριζοσπάστες !!! προκειμένου να αποτρέψουν την πορεία). Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται γα την ανταπόκριση του Υπουργού κ. Μπαλάφα στο κάλεσμα του λαού της Παλλικής να επισκεφθεί την περιοχή και να του εκθέσουμε τα προβλήματα.

Τα παραπάνω γεγονότα αποδεικνύουν όχι μόνο τις ευθύνες αλλά και το φόβο τους απέναντι στο δυναμικό λαϊκό κίνημα που παίρνει στα χέρια του, την υπόθεση της συνολικής υποβάθμισης της υγείας στο Νομό με την αποψίλωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των δομών της, αλλά και με την εγκατάλειψη των σεισμοπλήκτων κατοίκων και των βασικών δημόσιων υποδομών στη μοίρα τους. Οι επιλογές αυτές οδηγούν στο «ντε φάκτο» κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, στην οριακή λειτουργία του ΓΝ Νοσοκομείου Αργοστολίου, των ΚΥ, των αγροτικών ιατρείων, του ΕΚΑΒ και στην συνολικότερη υποβάθμιση των δομών υγείας στο Νομό.

Και στην σημερινή κινητοποίηση εκδηλώθηκε η αποφασιστικότητα του λαού μας να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη δικαίωσή του μέσα από το πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί σε τρεις μαζικές συγκεντρώσεις του, που καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -ΕΕ- Κεφαλαίου που στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν την υγεία όπως και όλα τα δικαιώματά μας. Αυτό το κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται, δεν κάμπτεται, δεν εμπαίζεται αλλά και δεν θα επιτρέψει να περάσει ο αποπροσανατολισμός και η προσπάθεια διαίρεσης.

Τα αιτήματα που διεκδικούμε είναι:

  1. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη στελέχωση του Μαντζαβινάτειου, του Νοσοκομείου Αργοστολίου και όλων των δομών υγείας στο Νομό. Καμία μετακίνηση ιατρικού και λοιπού προσωπικού – να επιστρέψουν πίσω όσοι μετακινήθηκαν.

  2. Μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους – ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών και θωράκιση όλων των δημόσιων υποδομών της περιοχής με 100% κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, ποσόστωση για τους μαθητές.

  3. Αποκλειστικά δημόσια ασφάλεια – πρόνοια.

Συνεχίζουμε δυναμικά στην υλοποίηση του προγράμματος δράσης που συμφωνήθηκε με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα για στράτευση όλου του εργαζόμενου κόσμου του Νομού και αιχμή τα θέματα υγείας – σεισμόπληκτων.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΑ:

  • Κυριακή 22/5 8 μμ, μέρα που ψηφίζονται το μνημόνιο – «κόφτης» και τα άλλα νέα μέτρα, συμμετοχή στην πικετοφορία που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι.

  • Μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο καλούμε να συνεδριάσει με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο Μαντζαβινάτειο και στην υγεία στο Νομό.

  • Κλείσιμο δρόμου – πορθμείου.

  • Καλά οργανωμένη μαζική κάθοδος με λεωφορεία στην Αθήνα στις 29 – 30 Ιούνη. Καλούμε Δήμο – Περιφέρεια να βάλλουν λεωφορεία για την Αθήνα και τους συντοπίτες μας στην Αθήνα να στηρίξουν την προσπάθεια.

Ληξούρι 21/5/16

Περισσότερα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Προγραμματισμός δράσης σωματείου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Μάρτη  2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο  το Διοικητικό Συμβούλιο...

Σωματεία Δήμων Περάματος – Ελευσίνας: Κάλεσμα σε κοινή δράση ενάντια στην αναδρομική περικοπή του μισθού

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ...

Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής: Η ανακοίνωση ίδρυσης Σωματείου, στο έργο του Ελληνικού, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία

Σφίγγουμε το χέρι ξεχωριστά σε κάθε ένα από τους 27 ιδρυτές του σωματείου. Η ανακοίνωση...