Κάτω τα χέρια από την απεργία και τους εργαζόμενους της εταιρείας Παπουτσάνης. Να αφεθούν ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες

Δημοσιεύτηκε στις

 

            Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας Παπουτσάνης που σε συνεργασία με την κυβέρνηση εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», προχώρησαν με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής σε συλλήψεις 8 εργαζομένων της εταιρείας και συνδικαλιστικών στελεχών που βρέθηκαν μαζί με τους εργάτες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, στους απεργούς εργάτες.

            Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις απαντώντας στις τρομοκρατικές απολύσεις 6 συναδέλφων τους και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και σε άλλες.

Η εργοδοσία βλέποντας την μαζική συμμετοχή στην απεργία, την ενότητα όλων των εργατών επιχείρησε με μια μικρή ομάδα απεργοσπαστών να σπάσει την απεργία και δεν το κατάφερε. Επιδιώκει με όλα αυτά να περάσει κλίμα τρομοκρατίας με στόχο το χτύπημα του σωματείου, την διάλυση του για να μπορεί χωρίς εμπόδια να εφαρμόσει όλο το νέο αντεργατικό οπλοστάσιο που τους χάρισε η κυβέρνηση. Να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους με την αθλιότητα των 586 ευρώ, χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς ουσιαστικά κανένα εργατικό δικαίωμα, χωρίς να μπορούν οι εργάτες να απαντήσουν στη βία του εργοδότη.

Να ποια είναι η στάση της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοινώσεις της :

« Η εταιρεία μας από την αρχή της λειτουργίας της έδειχνε ευαισθησία στους συνανθρώπους μας, που ήταν σε δύσκολη οικονομική θέση, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα είτε στους ίδιους, είτε συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις με στόχο την οικονομική υποστήριξή τους .

Η διοίκηση της Εταιρίας έχει ήδη σχεδιάσεις τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξει επίπτωση στην κερδοφορία της Εταιρείας για το έτος 2014, εστιάζοντας στη μείωση του παραγωγικού κόστους και των λειτουργικών εξόδων»

Η ευαισθησία δηλαδή της εταιρείας εξαντλείται μέχρι εκεί που δεν θίγονται τα κέρδη της.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να αφεθούν ελεύθεροι τώρα οι συλληφθέντες εργαζόμενοι. Καλεί όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο σωματείο και στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της εταιρείας Παπουτσάνης. Τα συνδικάτα να μην αφήσουν αναπάντητη την προκλητική και τρομοκρατική ενέργεια της εργοδοσίας.

 

Ο αγώνας των εργατών του Παπουτσάνη είναι και δικός μας αγώνας. Μας αφορά όλους.

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...