Κάλεσμα της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τις επιτροπές νέων των συνδικάτων, τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, τις επιτροπές ανέργων, τα μαθητικά συμβούλια των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, των Νυχτερινών να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

Η αστυνομία χτες προχώρησε σε 20 προσαγωγές μαθητών, σε αυτόφωρη διαδικασία και σύλληψη των 8. Μάλιστα βγήκε και καταδικαστική απόφαση από τις δικαστικές αρχές για 6 μαθητές, που προβλέπει φυλάκιση από είκοσι μέρες έως και 4 μήνες…χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου.

Οι μαθητές τους 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας βρίσκονταν σε κινητοποίηση με κατάληψη του σχολείου τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Είναι παιδιά σαν και εμάς που παλεύουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θέλουν να συνεχίσουν την ειδικότητα που ξεκίνησαν και με απόφαση της κυβέρνησης καταργείται. Στέλνοντας τους καθηγητές τους στην ανεργία.

 

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να υπογράψουμε « δήλωση νομιμοφροσύνης» στο σύστημα που μας καταδικάζει στην ανεργία, στην αμορφωσιά, στην κακοπληρωμένη δουλειά.

Είναι οι ίδιοι που στέλνουν τα ΜΑΤ έξω από εργοστάσια, επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση,

Που σέρνουν στα δικαστήρια πρωτοπόρους εργαζόμενους, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για να τρομοκρατήσουν το εργατικό, λαϊκό κίνημα.

Οργάνωση για την ανατροπή της βαρβαρότητας

Έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα, με τον οργανωμένο, συντονισμένο και περιφρουρημένο αγώνα μας.

Σα μια γροθιά, μέσα από τα σωματεία, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις στις ειδικότητες, στα σχολεία και στις σχολές να πάρουμε αποφάσεις καταδίκης της κρατικής καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων μας, συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των μαθητών.

Να δώσουμε απάντηση με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία στις 23/10.

 

Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...