Κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ για Σύσκεψη 16 Μάη στον Κινηματογράφο Studio στις 6.30 το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε στις

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής στις 7 Μάη αποφάσισε απεργία για τις 30 Μάη με «αιτήματα» κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων. Μεγαλύτερη ευελιξία, φτηνότερη εργασία, μεγαλύτερη φοροληστεία, ισχυρότερη εκμετάλλευση. Αυτά ζητά το κεφάλαιο, αυτά ζητά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως προϋποθέσεις για να προχωρήσει το δικό της σχέδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης, σε αυτά συμφωνεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Αφού απέρριπταν για μήνες τα καλέσματα των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την οργάνωση αγώνων με αιχμές την προστασία του απεργιακού δικαιώματος, για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, αφού έβαλαν πλάτη και συνυπέγραψαν την διατήρηση των ίδιων εξευτελιστικών για τους εργαζόμενους κατώτερους μισθούς, με την ίδια συνέπεια απέρριψαν στη σημερινή συνεδρίαση το αίτημα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η απεργία στις 30 Μάη να γίνει με διεκδικήσεις που αφορούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος και της λαϊκής κατοικίας.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα επιτρέψει στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να σύρουν την εργατική τάξη και από κοντά τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες για να αβγαταίνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και για να δυναμώνει η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής αλλά και ενώσεις αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, σε σύσκεψη- συζήτηση την Τετάρτη 16/5/2018 και ώρα 6:30μμ στον κινηματογράφο “Studioγια την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 30 Μάη με πλαίσιο που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Για να κάνουμε ένα βήμα μπρος στην κοινή δράση με τους μαζικούς φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που τους ξεζουμίζει.

Οι εργαζόμενοι της Αθήνας μόνο με οργάνωση και συσπείρωση στα συνδικάτα τους μπορούν να βάλουν τέρμα στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου. Σχέδια που με συμπαραστάτη τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ έρχονται να πατήσουν πάνω στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, στην διατήρηση και συνέχιση των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων.

Ένα δρόμο έχουμε οι εργαζόμενοι. Κόντρα στα «αναπτυξιακά» συνέδρια- φιέστες, στην «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, οργανώνουμε τον αγώνα μας με σχέδιο και αποφασιστικότητα κατά κλάδο και χώρο δουλειάς. Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες του αγώνα για μαζικές πετυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

 

Περισσότερα

Πρόσκληση για την πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ 3 Σεπτέμβρη 6.30μ.μ.

ΣΥΣΚΕΨΗ "Η οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στην αντιλαϊκή...

4ο Δημοτικό Γλέντι Ταξικής Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα

Σας καλούμε την Παρασκεύη 31 Αυγούστου 2018, στο 4ο Δημοτικό Γλέντι Ταξικής Αλληλεγγύης του...