Κάλεσμα στα Συνδικάτα της Ευρώπης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Η αμερικανική πολυεθνική CocaCola, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης (Βόρεια Ελλάδα), προχωράει τώρα και σε συρρίκνωση τμημάτων του εργοστασίου του Βόλου (Κεντρική Ελλάδα) που θα έχει ως συνέπεια την απόλυση 52 εργαζομένων.

 Σε μια εποχή που η εργατική τάξη στην Ελλάδα, δοκιμάζεται από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τις επιθέσεις του κεφαλαίου, η κερδοφόρα πολυεθνική CocaCola κλείνει εργοστάσια, συρρικνώνει τμήματα και ταυτόχρονα επιδιώκει να διαλύσει κάθε σημάδι της συνδικαλιστικής οργάνωσης στα εργοστάσια της . Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών , η Coca Cola απόλυσε 320 εργαζόμενους και έσπρωξε τις εργαζόμενες οικογένειες στη φτώχεια.

 Η πολυεθνική Coca Cola , που έχει μονοπωλιακή θέση στην ελληνική αγορά, ακολουθεί την ίδια πρακτική σε όλες τις χώρες του κόσμου, με στόχο να φορτώσει τη κρίση αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων .

Δεκάδες συνδικάτα εκφράζουν την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της πολυεθνικής Coca Cola στην Ελλάδα, οι οποίοι διεξάγουν ένα ν ηρωικό αγώνα εδώ και 4 μήνες ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις θυγατρικές της Coca Cola στην Ευρώπη, να εκφράσουν την αλληλεγγύης τους στους απεργούς στην Ελληνική Coca Cola . Τα συνδικάτα να οργανώσουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους στις χώρες τους με εξορμήσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις.

Στείλτε τις διαμαρτυρίες σας στη μητρική εταιρία , προς την ελληνική κυβέρνηση ([email protected]) και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης .

Στείλτε ένα αντίγραφο : [email protected] και [email protected]

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

30 Μάρτη – Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, Μέρα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης

Στις 30 Μάρτη, μετατρέπουμε την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης...

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ – Ευγαγγελισμό ενάντια στις φιέστες για τα επί πληρωμη απογευματινά χειρουργεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ευαγγελισμός ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης για...