Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικων Οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους με τις οικογένειες τους να βγουν στο δρόμο.

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικων Οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους με τις οικογένειες τους να βγουν στο δρόμο. Να στηρίξουν την απεργία των Υγειονομικών την Τετάρτη 8 Ιούνη, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, στις 10:30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Εμείς οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι της δουλειάς, με τα αυξημένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά με τα τερατώδη προβλήματα στα νοσοκομεία και όλο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Με την μαζική μας συμμετοχή να στηρίξουμε τα αιτήματα της απεργίας των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών, πλήρη κρατική χρηματοδότηση, φορολογία του κεφαλαίου στο 45%.

Η Κυβέρνηση με το νόμο λαιμητόμο, εκτός των άλλων άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση είτε μέσω των επαγγελματικών ταμείων είτε μέσω ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης και υγείας. Για λογαριασμό του κεφαλαίου στρώνεται το έδαφος να προχωρήσει η κατάργηση, ακόμα και της καταβολής σύνταξης αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος και της καταβολής της σύνταξης θανάτου στα μέλη της οικογένειας, ώστε να αναλάβουν τα κοράκια της ασφάλισης την «κάλυψη»  μέσω υποχρεωτικών ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Δεν υπάρχει πάτος στο πηγάδι! Μας σακατεύουν στα κάτεργα τους και μας αφήνουν απροστάτευτους! Ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο με βάση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νέες κορόνες της κυβέρνησης ότι θα τους εμποδίσει είναι πρόκληση, είναι κοροϊδία. Έχουν ανοίξει πόρτες και παράθυρα στην ιδιωτική ασφάλιση. Κανείς δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στους σφαγείς των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

  •  Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, με τους αγώνες μας  μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα!
  • Να πληρώσει το κεφάλαιο και το κράτος του!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Συνέντευξη Τυπου στα Μ.Μ.Ε

Θα δοθεί την Δευτέρα 6 Ιούνη στις 11:00 π.μ στα γραφεία του σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Καραϊσκάκη 85 1ο όροφο) τα συνταξιουχικά σωματεία θα δώσουν συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε της πόλης μας.

 

Πάτρα, 3 Ιούνη 2016

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...