Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στηρίζει την επιβολή νέου μνημονίου στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις

Στους μηχανισμούς τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού, ώστε να αποδεχθεί το νέο αντεργατικό μνημόνιο προστίθεται και το μακρύ χέρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο συνδικαλιστικό κίνημα, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ).

Η ΣΕΣ (που μέλη της στην Ελλάδα είναι οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) με ανακοίνωση της στην οποία δήθεν εκφράζει αλληλεγγύη στον Ελληνικό λαό, αναπαράγει όλα τα τρομοκρατικά διλήμματα των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών για αποδοχή νέου, αντεργατικού μνημονίου, ή πτώχευσης. Στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων ή ανεργία. Σωτηρία του Ευρώ ή καταστροφή.

Όποια συμφωνία υπογραφεί μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Δανειστών θα αποτελεί νέα επίθεση στους εργαζόμενους. Η αποδοχή μιας νέας συμφωνίας-μνημονίου από τους εργαζόμενους θα σημάνει αποδοχή της νέας σφαγής τους. Αυτό προωθεί η ΣΕΣ.

Η ΣΕΣ χρόνια τώρα καλλιεργεί την προπαγάνδα ότι μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, η καπιταλιστική ανάπτυξη, η ταξική συνεργασία. Αυτή η κατεύθυνση που έχει κυριαρχήσει στα Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό κίνημα έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε σφαγή των δικαιωμάτων τους, αποδοχή των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων και κατευθύνσεων της ΕΕ ενώ έχει αποδώσει τεράστια κέρδη στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια.

Η άθλια προπαγάνδα των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών πρέπει να πάρει μαχητική, ταξική απάντηση από τους εργαζόμενους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η ΣΕΣ και οι δυνάμεις της σε κάθε χώρα πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν από τους εργαζόμενους.

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...