Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στον καπιταλισμό, η αντισεισμική θωράκιση είναι ” κόστος” για τις κυβερνήσεις των καπιταλιστών.

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητοί Σύντροφοι της USB,

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει τη συμπαράσταση του στην εργατική τάξη και τον λαό της Ιταλίας που πλήγηκαν από τους πρόσφατούς σεισμούς. Ιδιαίτερα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα και τις οικογένειες τους. Και η Ελλάδα είναι μία χώρα που πλήγεται συχνά από σεισμούς και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας κατανοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Γνωρίζουμε, ότι αν και οι σεισμοί είναι ένα φυσικό φαινόμενο, οι συνέπειες τους είναι βαθιά ταξικές. Και στην Ιταλία αυτοί που επλήγησαν περισσότερο ήταν φτωχές περιοχές και εργασιακοί χώροι στους οποίους τα μέτρα προστασίας θεωρούνται πολυτέλεια. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στον καπιταλισμό, η αντισεισμική θωράκιση στα σχολεία, τα δημόσια κτίρια και τους χώρους δουλειάς είναι «κόστος» για τις κυβερνήσεις των καπιταλιστών.

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας στηρίζει τους αγώνες σας για τη προστασία των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων της Ιταλίας.

 

Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...