Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνολικά, πήραμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απεργία διαρκείας της ΠΟΕΣΥ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες

Η κατάθεση στη βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του ασφαλιστικού και του φορολογικού σε ένα σχέδιο νόμου, επιβεβαιώνει την πρόβλεψη ότι έρχεται βαρύ πλήγμα που μας αγγίζει όλους. Το ασφαλιστικό μας καταδικάζει σε μία σύνταξη επίδομα πτωχοκομείου, για όσους την πάρουν και στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα.

Στο όνομα της εξυγίανσης των ασφαλιστικών ταμείων, δημιουργεί ένα υπερταμείο καταργώντας ότι άλλο υπάρχει, μεταξύ αυτών και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Καταργείται η σημερινή κατώτερη σύνταξη που ήταν 486 ευρώ. Τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης θα δίνονται με 20ετή ασφάλιση, όταν σήμερα αρκούσαν 15 έτη. Όποιος εργαζόμενος θέλει να βγει στα 62 έτη, θα δέχεται ποινή 40%, δηλαδή θα μειώνεται απευθείας η σύνταξή του στα 230 ευρώ.

Αυτά ως κάποια από τα σοβαρότερα μέτρα μαζί με μία σειρά άλλες παροχές που περικόπτονται από τους συναδέλφους που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ή στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, συνιστούν το νέο ασφαλιστικό περιβάλλον που μας θέλει να αφήνουμε την τελευταία μας πνοή στις μηχανές των εργοστασίων. Στις 11 μειώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχονται να προστεθούν «με ένα νόμο και ένα άρθρο» άλλες τόσες.

Τα μέτρα που φέρνει το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ασφαλώς δεν αγγίζουν μόνο τους Λιθογράφους ή τον κλάδο του Τύπου και των ΜΜΕ. Χτυπάνε ενιαία την Εργατική Τάξη και ενιαία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα! Είναι ώρα να στείλουμε το μήνυμα: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία».

Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των εκδοτών και των βιομηχάνων του κλάδου! Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα που θα καθορίζονται σε Συλλογική Σύμβαση και θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Δε θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη σύγχρονη σκλαβιά που επιβάλλεται με τα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων. Δε θα συμβιβαστούμε με μία ζωή χωρίς μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλισή μας, ούτε στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών, ούτε σε αυτούς που χρόνια παλεύουν να την κάνουν «Ιδιωτικού Δικαίου».

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι σύμμαχοί της σε πολιτικό αλλά και συνδικαλιστικό επίπεδο, θα μας βρουν απέναντί τους. Το σχέδιο τους για να περάσουν τα μέτρα μέσα στις γιορτές του Πάσχα χωρίς αντιδράσεις κηρύσσοντας σιωπητήριο, θα πέσει στο κενό. Θα το σπάσουμε με μαζικές- ταξικές συγκεντρώσεις που δε θα μπορέσουν να τις κρύψουν όχι μόνο με κλειστά τα ΜΜΕ, αλλά ούτε με κλειστό ρεύμα. Η φωνή της Εργατικής Τάξης, των αγροτών, των μικρών αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, τις επόμενες ημέρες, θα αστράψει και θα βροντήξει σπάζοντας κάθε συντεχνία που συμπαρατάσσεται στους σκοπούς της Κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι η απεργία διαρκείας της ΠΟΕΣΥ και άλλων πρόθυμων που συμπαρατάχθηκαν δεν έμεινε στις εξαιρέσεις για να προβληθούν οι ομιλίες των πρωταίτιων για την κατάσταση που βρισκόμαστε αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Έκανε ένα διάλειμμα για να βγουν τα Κυριακάτικα φύλλα που δίνουν χρήμα στα αφεντικά τους και συνεχίζουν το έργο τους εκφυλίζοντας την ίδια τη μορφή της απεργίας. Είναι προφανές το ποιος ωφελείτε από την έλλειψη ενημέρωσης, ειδικά όταν υπάρχουν μία σειρά καθορισμένες εργατικές κινητοποιήσεις που πάνε να θαφτούν.

Η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνολικά, πήραμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απεργία διαρκείας της ΠΟΕΣΥ για δύο λόγους:

-Πρώτον γιατί το περιεχόμενο της απεργίας δεν μπορεί να είναι μόνο η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του αγγελιόσημου, γιατί ασφαλιστικό και φορολογικό, δεν είναι μόνο το «μαγαζάκι» μας. Πρέπει να έχει ως αποκλειστικό αίτημα την απόσυρση συνολικά του νομοσχεδίου και όχι να εστιάζει στο τμήμα που αφορά τον «περιούσιο κλάδο».

-Δεύτερον είμαστε της άποψης ότι οι απεργίες πρέπει να γίνονται με απεργούς και όχι με παρότρυνση από τους εκδότες να μη βγούνε εφημερίδες ή αντίστοιχα από τους καναλάρχες. Η απεργία είναι ένα όπλο των εργατών κόντρα σε κάθε εργοδότη και πρέπει να αξιοποιείται σε χρόνο και με τρόπο που θα εξυπηρετεί το σκοπό μας.

Σε αυτή τη φάση λοιπόν οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε ένα και μοναδικό καθήκον. Μαζί με την υπόλοιπη Εργατική Τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να προετοιμάσουμε την επιτυχία της μεγάλης 48ωρης γενικής απεργίας. Μέχρι τότε, κλιμακώνουμε συμμετέχοντας το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 26/05 στο Σύνταγμα στις 7:00μ.μ. και στις 8 Μάη στο Σύνταγμα με το ΠΑΜΕ, που θα γίνει ο εορτασμός της πρωτομαγιάς.

Δε θα επιτρέψουμε να μας κλείσει το στόμα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, εργάτη τον εργάτη, εργοστάσιο το εργοστάσιο, όπως ακριβώς ξέρουμε να κάνουμε, κόντρα στις απεργίες από τα πάνω χωρίς απεργούς.

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 26 Απρίλη 7μ.μ. στο Σύνταγμα. Προετοιμαζόμαστε για μαζική 48ωρη απεργία.

Αγωνιστικά η Διοίκηση

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...