Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών καταγγέλλει την διαγραφή του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπάλληλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας  για διαγραφή του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» από τα βιβλία του Πρωτοδικείου.

Αξιοποιώντας το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις, σε πλήρη συντονισμό με την ενιαία επίθεση που εξαπολύουν μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση καταργεί ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων στη συλλογική οργάνωση και δράση .

Ικανοποιώντας τις επιδιώξεις της ανθοκομικής εταιρείας «ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ» να χτυπήσει την οργάνωση και των αγώνα των εργαζομένων, δεκάδες από τους οποίους απασχολεί ως εποχικούς και τους εκμεταλλεύεται με τη «σύγχρονη» μέθοδο του εργόσημου, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαγραφή του Σωματείου, με πρόσχημα την εποχικότητα της εργασίας που έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους και στα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου η εργοδοσία!

Η κυβέρνηση έχει την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για αυτά τα φαινόμενα.

Πόσο μάλλον που με την πολιτική της τα ενθαρρύνει, προπαγανδίζοντας μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα την ανάγκη να φύγει από τη μέση ότι εμποδίζει την «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας», όπου πρώτοι στη λίστα βρίσκονται οι αγώνες για δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σε αυτήν την επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους και το πρωτοβάθμιο επιχειρησιακό σωματείο, βρωμικο ρόλο έπαιξαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους.

Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας που πήρε ανοιχτά θέση υπέρ της εργοδοσίας, υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία της ενάντια στους εργαζόμενους, φτάνοντας στο σημείο να μην αναγνωρίζει το σωματείο και το δικαίωμά τους να συνδικαλίζονται.

 Στην ίδια ρότα και το ΣΕΠΕ Καβάλας παρά και τις σοβαρές καταγγελίες για σωρεία βλαπτικων μεταβολων (απομάκρυνση από τις αρμοδιότητές τους, αλλαγές στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα απασχόλησης με περικοπές μεροκάματων) και για απολύσεις εργαζομένων, το μόνο που συνέστησε ήταν τα αστικά δικαστήρια για να λυθεί το θέμα, δείχνοντας το ενδεδειγμένο δρόμο στην εργοδοσία ώστε να απαλλαγεί από το επιχειρησιακό σωματείο, όπως και έγινε.

Αποδεικνύεται περίτρανα οτι κυβέρνηση, αστική δικαιοσύνη, κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι στην υπηρεσία της μεγάλης εργοδοσίας υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της με τον καλύτερο τρόπο.

Τελος συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» που δίνουν με ψηλά το κεφάλι έναν πολύμηνο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα και καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους και να καταδικάσουν την αυτές τις μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να διασπάσουν την ενότητά τους και να υπονομεύσουν  τον αγώνα τους.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...