Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της πολυεθνικής Coca Cola

Δημοσιεύτηκε στις

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση (Π.Σ.Ο.) εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους εργάτες της πολυεθνικής Coca Cola HBC της Ελλάδας, που δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα εδώ και περίπου 90 μέρες για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης στην Βόρεια Ελλάδα.

 Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη στην Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τις επιθέσεις των διεθνών τοκογλύφων η κερδοφόρα πολυεθνική κλείνει εργοστάσια, καταργεί τμήματα, απολύει εργαζόμενους με κύριο στόχο να διαλύσει κάθε ίχνος συνδικαλιστικής οργάνωσης στα εργοστάσιά της. Τα τελευταία 3 χρόνια η Coca Cola έχει απολύσει 320 εργαζόμενους και σπρώχνει στη φτώχεια λαϊκές οικογένειες.

 Η πολυεθνική Coca Cola, με την μονοπωλιακή θέση στην ελληνική αγορά, ακολουθεί την ίδια πρακτική που ακολουθεί το κεφάλαιο σε όλες τις χώρες του κόσμου, προσπαθώντας να μεταφέρει το βάρος της οικονομικής κρίσης αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων.

 Οι απεργοί του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης δείχνουν το δρόμο της αντίστασης και του ταξικού αγώνα προς όλους τους Έλληνες εργαζόμενους ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου να καθυποτάξει την εργατική τάξη και να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα.

 Η Π.Σ.Ο. καταγγέλλει τις πρακτικές της πολυεθνικής στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις μέλη της σε όλο τον κόσμο για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες απεργούς στην Coca Cola.

 Στείλτε τα μηνύματα αλληλεγγύης σας. Στηρίξτε τον αγώνα των απολυμένων εργατών από την Coca Cola στο [email protected]

Στείλτε τις διαμαρτυρίες σας στη μητρική εταιρεία, στην ελληνική κυβέρνηση και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στείλτε αντίγραφο στο international@wftucentral.org , στο [email protected] , και στο international@pamehellas.gr

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

30 Μάρτη – Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, Μέρα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης

Στις 30 Μάρτη, μετατρέπουμε την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης...

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ – Ευγαγγελισμό ενάντια στις φιέστες για τα επί πληρωμη απογευματινά χειρουργεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ευαγγελισμός ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης για...