Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών καλεί σε Γενικό Ξεσηκωμό. Να μην κλείσουν τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

Οι καιροί δεν περιμένουν. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμα επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ευρ. Ένωσης. Ετούτη τη φορά πρόκειται για την ολοσχερή κατεδάφιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ). Η κυβέρνηση συνεχίζει την δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οδηγεί σε παραπέρα περιορισμό των ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ που μέχρι σήμερα έχουν γλιτώσει από την ισοπεδωτική πολιτική και το κόστος της υγείας μεταφέρεται στις άδειες τσέπες μας με ωφελημένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς στην υγεία (μείωση 32% στα νοσοκομεία, 30% στον ΕΟΠΥΥ, 15% στη φαρμακευτική δαπάνη) και με αύξηση της συμμετοχής μας στη δαπάνη για φάρμακα από 9% στο 27% οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ με τον νέο νόμο θα υπολειτουργούν μέχρι να κλείσουν!! 

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

 

Εμπρός να δυναμώσουμε τον αγώνα μας.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ – ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.

 

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Να μην καταργηθεί, να μην συγχωνευτεί καμιά μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας. ΟΧΙ στη κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα. Μαζικές προσλήψεις Υγειονομικού Προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματικότητα στην Υγεία.

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

 

Εμπρός να τους χαλάσουμε τα σχέδια που καταστρώνουν σε βάρος μας. Όλα τα συνταξιουχικά σωματεία, οι συνταξιούχοι, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στην υγεία, τα εργατικά σωματεία, τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης κανείς να μη μείνει έξω από τον αγώνα. Με κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, μαζικές διαμαρτυρίες, σε κάθε περιοχή ή πόλη, στον ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία, στις περιφέρειες και όπου άλλου μπορούμε να πιέσουμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών Κυβέρνησης – Ευρ. Ένωσης – Κεφαλαίου.   

 

Το κάθε Σωματείο να καταστρώσει σχέδιο δράσης για να στηρίξουμε τα παραπάνω αιτήματα με τους τρόπους και τις μορφές πάλης που κάθε φορά χρησιμοποιούμε για να στηρίζουμε το δίκιο μας.

 

Για Τη Διοίκηση

 

Περισσότερα

Όλοι στην Απεργία στις 17 Απρίλη στις 10.30 πμ στο Σύνταγμα

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ...

Τρίτη 20 Φλεβάρη υποδεχόμαστε τους αγρότες στο Σύνταγμα στις 6μ.μ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ! ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΟ...

Πάρτε πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια

Πάρτε πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υψώνει...